Testépítők, kondisok, elolvasnátok?
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni néhány dologban, bízom benne, hogy nekem is fogtok segíteni.
Én egy 16 éves, elég túlsúlyos srác vagyok, a 182 centimhez 88 kiló társul, ami ugye elég sok, finoman szólva is. Korábban semmit nem sportoltam, őszintén szólva eléggé elhanyagoltam a mozgást, és ezen szeretnék változtatni, éltemódot váltani!
Elhatároztam, hogy a jövő hónaptól edzeni fogok, és étrendet is követek, nagyon le szeretnék fogyni, és szeretnék hosszútávon egy jól definiált, izmos testet elérni, kitartó munkával, az ötletem a következő:
A fehérjét felemelem 4gramm/tskg-ra, a szénhidrátot 2g/tskg-ra, szálkásító étrendben.
Tápkiegnek ISOBEST ZERO CARB-ot fogyasztanék, reggel, edzés után, és lefekvés előtt. Itt merül fel a kérdés, hogy diéta alatt, és könnyen hízóként érdemes szénhidrátot tenni az edzés utáni turmixba? Ha igen, én a VitarGo-ra gondoltam.
Multivitaminként Mega Daily One, napi két szem, emellé C-vitamin, és CA-MG.
Edzés közben G-bomb, és az edzés utáni turmixba is.
Heti 3 súlyzós edzés, és 3 30-40 perc aerob mozgás.
Ez így mennyire jó, vagy min változtassak? Igyekeztem tájékozódni mindenben, remélem jól!
Köszönöm a hasznos válaszokat, megy a zöld kéz!
Szerintem hizékony alkatként hanyagold a gyors ch-t, menjen glutamin a turmixba és bcaa. Edzés előtt is mehet bcaa.
3g*ttkg fehérje elég lesz, ch-t kezdheted 2-ről, ahogy irtad. Isobest nagyon jó , de olcsóbb és még mindig jó tejsavó proteinnel is eléred a célod. Elég egy koncentrátum-izolátum alapú tejsavó.
Többi okés így hirtelen..
88 kg 182 cm-hez szerintem nem olyan sok, én 180 cm-hez 105 kg-ról fogytam le 93-ra.
17/f
1. fehérje elég 2,2g/tskg, főleg ha nincs rajtad sok izom.
2.aerob edzéseket felemelném 50-70percre, hatékonyabb, gyorsabban eléred a célod.
3.isobest felesleges a te szinteden, csak pénzkidobás, elég egy jó koncentrátum is.
4.helyedbe az edzés utáni turmixba glutamint tennék, ha van rá keret. ha nincs akkor zab, vagy vitargo (ez se olcsó).
5. tápanyag particionálás: edzés előtt, illetve után legyen a nagy ch bevitel, este fele már csak fehérje.
6. zsír bevitelről nem beszéltél ha jól emlékszem, pedig nagyon fontos a telítetlen zsír.
7.ha most kezdesz edzeni, akkor teljes testes átmozgató edzést javasolnék, több kalóriát is használsz el ezzel, mint az osztottal.
8. nagy akaraterőre lesz szükség, kitartás!
Köszönöm a válaszokat!
Utolsó: írtam, hogy G-bomb menne az edzés utáni turmixba! :)
Zsírról tényleg nem esett szó, szednék omega3-at is, amit kihagytam, ezenkívül is menne az omega, és lenmagolaj is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!