Nincs valami olcsóbb csirkemell ami jó testépítéshez szükséges étrendhez?
ne hogy azt higgyétek hogy a csirke táp meg gabona az olyan olcsó.
nem úgy van az hogy tartok tyúkot de az nem kerül semmibe,csak helybe.
nekünk van egy pár darab de régebben jobban megérte.
ma már annyira nem.
1 kg csirkemell mennyi most? 1300ft? Nem tudom, csak tippelek, én nem veszek.
Egy csirke előállítási költsége 700 ft, és 2,5kg, amikor levágod. A fehér húshibrid csirke melle kb 1 kg ebből, és van még comb, szárny, hát, belső szervek.
Csak utána kell számolni, sokkal olcsóbb felnevelni, mint megvenni, csak a kényelem miatt egyszerűbb panaszkodni, hogy drága a hús.
Zakathol válasza:
A gomba meg növény. bár nem tudom a gomba fehérjéjének amino-profilját de gyanítom, hogy az sem teljesértékű fehérje. Vagy de?
Montez válasza:
Én úgy tudom, hogy nem tudjuk felhasználni a gombafehérjét és amúgy is a gomba nagy része víz.
Tegyük rendben ezt a gomba dolgot, mert sok tekintetben félre magyarázások vannak. Ugyan alacsonyabb a fehérje tartalmuk, mint a húsnak, de tök jól emészthető proteinforrás. Minden aminosavat tartalmaz, még kéntartalmúakat is. Tök alacsony a kalória értéke. A szénhidrát nagyrésze nehezebben emészthető diétás rost. Vitamin, ásványianyag megfelelő benne.
Én naponta eszem (de csak tápkieg formájában), a bennük lévő poliszacharidok (glükánok) (oldallánc kötések) miatt is melyek immunmodulánsak. Ezek a poliszaharidok biologiailag aktivak, és van olyan gombafaj (Grifola) 20 féle poliszacharidja tumorellenes.
Tehát a táplálkozási láncba beletéve szerintem tök egészséges, és jó hatású.
A gomba nem növény, vannak ugyan növényi tulajdonságai, mégsem minősül annak, hiszen tápanyagra van szüksége, ez pedig állati tulajdonság. A gomba az gomba, se nem növény, se nem állat.
Mennyi csirke eszik meg 1 mázsa kukoricát egy hónap alatt?
Élete folyamán, ha kukoricával akarod nevelni, kb 12kg-t eszik egy csirke. Elmúltak már az idők, amikor kukoricával nevelünk csirkét, hisz nincs fehérjetartalma. A csirkének is szükséges az optimális fehérjebevitel, mint neked a testépítéshez.
"A teljes értékű (elsőrendű vagy komplett) fehérjék megfelelő mennyiségben és arányban tartalmazzák az összes nélkülözhetetlen aminosavat. Ilyen fehérjeforrások elsősorban az állati eredetűek: hús, tej, tojás, halak és az ezekből készült termékek. A növényi fehérjeforrások közül csak a szója és a gomba felel meg a fenti követelményeknek, de a gomba fehérjetartalmát emészthetetlen rostváz veszi körül. "
Amúgy is kb 2-3g fehérjetartalom van 100g-ban, tehát egy kilóz kellene megenni 20g fehérjéhez, ami nem valami kifizetődő.
ma 00:21
nem azt mondtam hogy abszolút nem éri meg hanem azt hogy az sincs ingyen és régebben jobb üzlet volt.
boltban egy /szteroidos/ csirkemell max 500g,nem tudom miféle csirke van nálatok hogy 1kiló,az már nem is csirke.
a házi tyúknak amit nem nyomatnak fel úgy mint a boltit annak meg nincs akkora melle.
tegyük fel hogy tényleg 2,5kiló egy felnőtt csirke /nem tudom még nem mértem/,abban ugyebár benne van a csont,a vér,belsőség,mire el távolítják mind azt ami nem kell nem marad belőle olyan sok minden.
egyébként még lehet velük spórolni pár forintot nem is mondtam hogy nem csak kérdés hogy meg éri e a macerát az a spórolás.
Szteroidos csirkemell? XD
Te jó, micsoda tévhitek terjedtek el Magyarországon az állatok takarmányozását illetően. Felnyomatnak meg házityúk...
Azért 1 kg a melle, mert ilyen fajta, húshibrid csirke, erre tenyésztették ki. A táp, amit kap, annak magas a nyersfehérje-tartalma, amit az állat kiválóan hasznosít, ezért növekszik, nem azért, mert szteroidot kap, te jó ég.
Az állatok takarmányozásának komoly törvényi háttere van, húslisztet és hallisztet sem alkalmaznak már.
Ezekből a csirkékből tyúk sose lesz. Ha nem vágod le 3 kg-is, elpusztul, nem bírja a szíve a testtömeget, 2.5kg-ig a legjobb a tápanyag-hasznosítása. Ez a csirke bontva 2 kg.
A madarak csontozatának tömegét nem igazán vesszük számításba, mert mint tudjuk, üreges.
A tyúk az vagy tojó, vagy kettős hasznosítású fajta, annak adhatsz bármit, akkor sem lesz 2 kgnál több.
Az állat is olyan ebből a szempontból, mint az ember, más a genetikájuk, testépítők sem azonosan reagálnak a tápanyagokra, nem mindenki fejlődik ugyanúgy.
HA minőségi táplálékot akarsz olcsón enni, akkor tartasz állatot. Ha minőségit akarsz enni, de nincs rá pénzed, hogy boltban megvedd és túl kényelmes vagy, felneveld, akkor sírsz, ez ilyen egyszerű:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!