Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Tudsz segiteni?

Tudsz segiteni?

Figyelt kérdés

kezdo testépíto vagyok es megszeretnem kerdezni,hogy ez jo etkezes-e: reggeli:gyumolcs

ebéd:rizs zoldseggel belszinnel vagy csibe,pulykamell

edzés elott:gyumolcs

edzés után:tojás(4) vagy tonhal (attol fugg,hogy mire van gusztusom)

vacsora:durumtészta + olivaolaj

16 éves vagyok,focizom es elkezdtem a testepitessel foglakozni...fejlodest sikerult elernem szval ugy ertem,hogy izomosdtam lathatolag,de viszont a testem zsirszazaleka csokkent (de ez a foci miatt van),es persze tobbet birok focin meg erosebb lettem....szval csak annyit hogy mit gondoltok rola?vasarnap szoktam olyan napot tartani hogy mindent eszek es a het tobbi napja ezt eszem....sztem minden benne van...de ha van vmi otleted a javitasara kerlek ird le kosz :)

2012. jún. 11. 16:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Nem jó. Reggel összetett szénhidrát is kell és fehérje is. pl zabpehely+protein

Utána 2,5-3 óránként sovány hús-rizs, vagy tojásfehérje-rizs. Krupmli és tészta is mehet, de mindig kell fehérje is, nem csak gyümölcs, ami csak cukor.

Vacsora megint csak tészta. Itt is kellene fehérje még és este lefekvés előtt sovány túró.

Szóval nem lesz jó szerinte, itt találsz tömegnövelő étrendeket: [link]

És a mennyiség sem mindegy 2-2,5g*testtömegkg fehérje és 5-6g*testtömegkg szénhidrát kell egy napra, ha focizol is akkor lehet hogy még több.

2012. jún. 11. 16:15
 2/14 A kérdező kommentje:
De a vacsora az nekem ugy van,hogy este edzes utan eszek vagy tojast vagy tonhalat es utanna egy ora mulva eszek durmutesztat...igy se jo? mert en igy szoktam csinalni....
2012. jún. 12. 20:36
 3/14 anonim ***** válasza:

Attól még nem jó, hogy így csinálod. :) Fehérje is legyen, ne csak ch.

Este pedig túró kell.

2012. jún. 12. 20:43
 4/14 A kérdező kommentje:

lefekves elott :D

node edzes utan protein es szenhidrat kell...a tonhal meg a tojas az proteint tartalmaznak :) szval edzes utan 20 percel viszek be proteint a szervezetbe es edzes utan 1 oraval viszem be a tesztat hogy szenhidratot is vigyek be mert az izom szenhidratbol es proteinbol all....aztan lefekves elott johet a protein ami turo formajaban juttatok be...mert ugyebar alvas kozbe nolnek az izom bla bla bla :D csak h ezzel mi a baj?

2012. jún. 12. 20:50
 5/14 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy edzés után 1 órával is teljes kaja kell tehát fehérje is. Nekem ne magyarázd meg, hogy mit hogy kell és miből áll az izom. 26 éve edzek, valamit értek hozzá hidd el. Ha meg biztos vagy magadban, akkor minek kérdezed meg?:)
2012. jún. 12. 20:54
 6/14 A kérdező kommentje:
és a tojás az nem teljes kaja? és amugy te amiota edzel minden nap kb ugyanazt eszed es tartasz egy napot amikor mindent lehet enni?
2012. jún. 12. 20:58
 7/14 anonim ***** válasza:

A tésztához kellene valami, pl tojás az mehetne, az jó ötlet.

Azért én is eszek tömegeléskor néha félre, főleg hétvégén. Diétakor viszont odafigyelek, pedig már öreg vagyok, lazíthatnék, nem vagyok versenyző.:)

2012. jún. 12. 21:04
 8/14 A kérdező kommentje:
ez szerinted jo igy etkezni hosszutavon?hogy 1 felreetkezes egy heten es a tobbi napokon szigoru kaja es edzes
2012. jún. 12. 21:08
 9/14 anonim ***** válasza:

Ja edzés után is egyből kellene ch, nem csak tojás vagy tonhal.

Amúgy legjobb lenne protein tápkieg. + dextróz vagy maltodextrin vagy vitargo. Tehát valami gyors ch.

2012. jún. 12. 21:08
 10/14 A kérdező kommentje:

tudom de szulok nem engedik :/

es tojas+rizs vagy tonhal+rizs edzes utan

2012. jún. 12. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!