Melyik táplálékkiegészítőt szedjem kezdésnek?
Adataim: 185cm, 110kg, 27 év, 2 hónapja naturál edzem
A 2 hónap edzés alatt láthatóan fejlődtem, sikerült zsírt is leadni. Szerintetek mikor érdemes elkezdeni a táplálékkiegészítők szedését? Mindenképpen minőségi izomzatot szeretnék kialakítani, nem fontos a rövid idő, ráérek.
Konkrétan melyik tipust ajánljátok? (havi 10-15 ezer forintnál többet nem költenék rá)
Ez a ráérek szöveg elég gáz, ne haragudj.
Ha kicsit is tudnál erről a sportról, akkor nem mondanál ilyet. Minden plusz kiló izomért ugyanúgy meg kell szenvedni! Ha te most kezded, akkor is pont olyan kőkeményen kell edzened, mint azoknak, akik 20 éve ezt csinálják - persze magadhoz képest, megfelelő súlyokkal.
Táplálékkiegészítőn akkor szokás gondolkozni, ha az étkezésed totál rendben van (tehát kiszámolt kalóriaigény, napi 5-6 étkezés, multivitamin meglegyen). A nevében is benne van: táplálékKIEGÉSZÍTŐ! Nem helyettesít, kiegészít!
Amíg nincs rendben a kajád és nincs rendben az edzésed, addig pénzkidobás, pazarlás, fölösleges bármit is venned a multivitaminon kívül.
Mi a baj a ráérek szöveggel?
Ezzel azt akartam kifejezni, nekem nem létszükséglet, hogy nyáron a strandon már feszíteni tudjak, inkább a minőségre törekszem, esetleges szünet után nem akarok rögtön leereszteni, mint a lufi. Illetve víztestű pattanásos sportoló sem szeretnék lenni.
"leereszteni, mint a lufi"
Ilyeneket pl. honnan hallasz? Mert ez kifejezetten arra utal, hogy lövésed sincs az egészről. Szerinted bármelyik testépítő olyan, mint a lufi? Aki szteroiddal szúrja magát, az is kőkeményen edz, hogy olyan legyen, amilyen. Az egy dolog, hogy a vizet legtöbbször elveszítik, mikor leszálkásodnak, de attól még az edzés ugyanolyan kemény! Itt nincs olyan, hogy ráérek, meg majd odébbrakok 1-2 súlyt, heti 1x, aztán 2 hét szussz... Rendes, edzésterv alapján kell edzeni, hogy legyen látszata. Nyilvánvaló, hogy mostmár nyárra nem fogsz jobban kinézni, mert 1-2 hónap alatt csodát nem lehet tenni. Valami látszani fog, az biztos, ahogy eddig is. De ehhez rendes kaja kell, vitamin és kemény edzés. Ha ezek megvannak és csinálod már legalább 1 éve, akkor esetleg érdemes tápkieget venni... rendes kaja nélkül vehetsz te akármit, pénzkidobás lesz.
A lufis "szólás" köztudatban van, nem hallottad még? :)
Egy ismerősöm jut eszembe róla, aki nem tudom, mennyi idő alatt, de igen remekül kigyúrta magát, majd fél évvel később találkozva vele, megismerni alig lehetett, annyira elvéknyult, ugyanis abbahagyta a szteroidokat.
Ezt a munkát nézem én nullába, még akkor is, ha sok energiát fektetett bele. Aki tisztességesen, vért izzadva edzi magát, az viszont tiszteletre méltó.
Visszatérve a kérdésemre, látom, próbálsz segíteni, köszi. A rendes kaján és edzésterven mit értesz pontosan? Hogyan, honnan tudhatnám én azt meg, mily módon kell nekem e kettőt kiviteleznem a sikerhez?
Hát, az mondjuk érdekes, hogy ismerősöd szteroiddal gyúrta ki magát. A szteroid se csodaszer, az hormongyógyszer, valamennyit dob a teljesítményen, de hogy attól csodát lehetne várni... Amúgy meg ha leáll vele az, aki hozzászokott, az nagyon durván felborítja a hormonháztartását, aminek hála több súlyos egézségügyi dolog is bejöhet rövid időn belül...
Amúgy amit kötelező tudnod:
Ezen kívül pedig ha regisztrálsz a builder oldalon akkor ingyen letöltheted a Sárga kapszula című könyvet, ami szintén nagy segítség!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!