Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Izmosodáshoz egy 20-30+...

Izmosodáshoz egy 20-30+ ismétléses sorozat már nem ad hozzá semmit?

Figyelt kérdés

Mondjuk egy 6-12 ismétlés tartománnyal szemben. Ez miért van?

(A magas ismétlést is bukásig/ahhoz közel viszem.)

Már elkezdtem plusz súllyal tolódzkodni, húzódzkodni, illetve súlyzózni ideális tartományban, de megszerettem a csak saját testsúlyos edzést is, de azokból már megy 20-40 ism között. Most akkor azokat már felesleges végeznem?

márc. 26. 15:41
 1/4 anonim ***** válasza:
73%

20 ismétlésnél már egy profi se tudja reálisan megbecsülni az RPE-t, nemhogy te, 30-40 ismétlésnél pedig már az Isten se.

A kérdésed alapján totál kezdő vagy, így te még minden ökörségtől fejlődhetsz, ezért számodra valószínűleg nem teljesen felesleges semmi, de hosszútávon ne várj tényleges izomépítést, ha 20+ ismétléses pumpálásokra alapozod az edzésed, ahol a tüdőd, a savasodásod, az izületeid, a szalagjaid, a segédizmaid kétszer hamarabb fognak elbukni, mint a célizom.

Egy példa: tegyük fel, hogy múlt héten 100 kilóval 20 ismétlést bírtam guggolni. Ma ugyanúgy 100 kilóval sikerült 22 ismétlés. Ez akkor progresszió, erősödés, izmosodás, vagy ma csak szimplán jobban bírtam kicsit kardióval? Fene tudja, ezért nem alapozza egyetlen igazi testépítő vagy erőemelő se 10-12 ismétlés fölötti sorozatokra az edzését.

márc. 26. 16:04
 2/4 anonim ***** válasza:
90%

siman lehet nyomatni neha 20as szetteket de ha minden edzéseden mindíg igy akarod nyomatni az nagyon nem lesz jo

30as meg 40es szetteknek sztem kb soha nincsen ertelme

márc. 27. 08:54
 3/4 anonim ***** válasza:
82%
20nak meg talan van, de csak idoszakosan (bar en sose megyek 15 fole). Nekem a plusz suly bevalt huzockodasnal meg tolockodasnal. +15kgnal feljebb nem birtam vinni a huzockodast ugy h 4-5 sorozatba 10 folott menjen. De csinalhatod szettbe is
márc. 28. 15:10
 4/4 anonim ***** válasza:
Igen.Azok feleslegesek.
ápr. 3. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!