Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogy fejlődnek a leggyorsabban?

Hogy fejlődnek a leggyorsabban?

Figyelt kérdés
4 hónapja kezdtem el edzeni. Elég szépen fejlődtem is, 64-ről felmentem 72 kg-ra. Decemberben azonban elvesztettem a motivációt, és eléggé össze is estem, látom magamon. Most hogy visszarázódom a mindennapokban újra szeretném kezdeni, viszont durvábban mint valaha. Márciusra 80 kg szeretnék lenni (nem szálkásan nyilván). Eddig heti 3x teljes testet edzettem, most tudnék menni heti 4x. Érdemes elkezdeni a toló húzó láb felosztást? Kreatint ismét szedjek? (Októberben már 2 hétig volt egy feltöltés csak hogy kipróbáljam.) Az étrendem rendben van, de többet kell ennem. Mit gondoltok hogy fejlődhetek a leggyorsabban? 17 éves 182 cm és jelenleg 70 Kg vagyok.

tegnapelőtt 14:27
 1/1 anonim ***** válasza:
81%

"4 hónapja kezdtem el edzeni"

Az első hónapokban pár fekvőtámasztól is gyorsan lehet fejlődni.

"szépen fejlődtem is, 64-ről felmentem 72 kg-ra"

Miért fejlődés, hogy híztál 8 kilót? Vagy azt hiszed, hogy mindössze 4 hónap edzegetés után nulla tudással felépítettél 8 kiló száraz izomszövetet?

"Decemberben azonban elvesztettem a motivációt, és eléggé össze is estem"

Ha 4 hónap után motivációs gondjaid vannak, akkor valószínűleg nem ez lesz a te sportod hosszútávon. Az összeesés pedig nehezen értelmezhető 4 hónap után. 4 év után majd talán lesz miből összeesni.

"újra szeretném kezdeni, viszont durvábban mint valaha"

Ne durvábban kezd újra, mert nem lesz fenntartható. Ebben a sportban a fenntarthatóság és a konzisztencia a lényeg, ha a szokásaid pedig nem tarthatók hosszútávon, akkor nem lesz fejlődés. 17 éves vagy, nehezedni fog a suli, jön az érettségi, jön az egyetem, meló, később asszony, gyerek, háztartás, önellátás. Olyan szokásokat alakíts ki edzés és táplálkozás terén, amiket évek múlva is tartani tudsz, különben nem leszel izmos.

"Márciusra 80 kg szeretnék lenni"

Miért kevered össze a testsúlyt a fejlődéssel? Tudatlan és tapasztalatlan kezdő naturál hobbigyúrósként az ilyen jellegű súlynövekedéseknél maximum 1 kiló lesz izom, a többi zsír és víz, ami értelmetlen, esztétikátlan, egészségtelen. Nem mindegy, mennyi ír a mérleg, amit csak te látsz? Az számít, mennyire nézel ki jól a tükörben, hisz azt mindenki látja. Nem a kilók határozzák meg, hogy jól nézel-e ki.

"Érdemes elkezdeni a toló húzó láb felosztást?"

A felosztásnak semmi köze a fejlődéshez. Bármilyen felosztásban edzhetsz, ami a preferenciáiddal és időbeosztásoddal összeegyeztethető. A lényeg az effort, az intenzitás, a volumen, a progresszió és a konzisztencia. Amíg ezek nem stimmelnek, addig nincs hosszútávú eredmény.

"Kreatint ismét szedjek?"

Szedhetsz, de a te szinteden semmit nem segít, pláne amíg a dozírozásával se vagy tisztában.

"étrendem rendben van"

Ez mit jelent? A mondataid alapján semmi nincs rendben, hisz semmit nem tudsz a sporttáplálkozásról vagy az edzésprogramozásról. Mennyi a napi kalóriabeviteled? Hány gramm a napi fehérjebeviteled?

"hogy fejlődhetek a leggyorsabban?"

https://www.youtube.com/watch?v=3yKaJrgKx90

https://www.youtube.com/watch?v=U6dE3D7TqA4

tegnapelőtt 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!