Ha erőemelő edzéssel fejlődök a leggyorsabban akkor az növeli az izmot is a legjobban?
Alacsony volumen, alacsony ismétlés (4-5) és főleg alapgyakorlatok, magas frekvenciával (heti 2-3x).
Ezzel nagyon jól erősödök, az összes eddig kipróbált edzésmódszer közül ezzel a leggyorsabb eddig a progresszió.
Ez azt jelentené, hogy ez építi a legtöbb izmot is? Vagy az erő és az izom nem ilyen összefüggésben van, hogy gyorsabb erősödés = gyorsabb izmosodás?
Igazából pont ezért merült fel bennem a kérdés, mert működik, meg jó, élvezem ezt a fajta edzést, de 1 hete megsérült a rotátor köpennyem egy 4 ismétléses szettnél.
És nem szeretnék lesérülni, így gondoltam lehet jobb lenne, ha magasabb ismétlésekkel (8-12) dolgoznék minden gyakorlatban, illetve kontrolláltan lassan csinálnám az ismétléseket. De tudom, hogy így nem fogok olyan gyorsan növelni a súlyokon és lassabb lesz a progresszió, viszont ezt nem tudom, hogy ez azt is jelenti majd, hogy az izom is lassabban jön
Nekem a fő cél az az izomépítés lenne.
Eddig az "erőemelő" féle edzés bevált, erősödök vele, azonban már inkább arra fókuszoláok, hogy minél nagyobb súllyal toljam, egyre több súlyt pakoljak a rúdra, nem pedig arra hogy izomból csináljam, lassan kontrolláltan.
Ez nem tudom mennyire baj, érdemes-e változtatni, ha így tudok erősödni elég jó ütemben.
Illetve youtube-n nézek sok fitness videót és látom a sok kigyúrt embert, meg hogy milyen gyakorlatokat csinálnak, meg mennyit, és azt gondolom, hogy valamit mindig rosszul csinálok, változtatnom kellene.
Érdemes lenne áttérni magasabb ismétlésszámra, változtatnom valamit? Vagy pedig csinálja ugyanúgy mindent mint eddig, függetlenül attól, hogy sikerült lesérülnöm?
Értsd meg, hogy ami működik, azon nem változtatunk, lássunk bármit is a fitnesz youtube influenszerektől. Ha te erősödsz és izmosodsz így, akkor miért utánoznád le a random videókban látott okostojásokat?
Egyébként ha a teljesítményedre és az erőszintedre összpontosítasz, az a fizikumodban vissza fogk köszönni, úgyhogy az irányod jó. Nyilván a technika rovására sose menjen a súlyválasztás, mert az sérüléshez vezet, de ez már le lett írva előbb.
Az baj hogy a súlyra vagy ráfeküdve.Ez a súlyfétis fog elvezetni oda,hogy már nem számít hogy csinálod,hanem csak az,hogy A ból B be menjen a súly.Ez jó is,ha súlyemelés vagy erőemelés a cél.De te testépítést szeretnél végezni.Neked arra kell figyelned hogy az izom dolgozzon,nem arra hogy mennyi súlyt sikerült éppen a fejed fölé lendítened.
Szval a mondanivalóm lényege.Habár eddig még kontroláltan csináltad,maga a hozzáállásod fogja kikényszeríteni belőled azt,hogy egyre ügyesebben,gyorsabban juttattsz nagyobb súlyokat a magasba,vagy nyomsz ki,guggolsz stb.Viszont az izmok fejlődése nem fog folytatódni mert nem arra fókuszálsz hogy dolgoztasd őket.Kevés lesz a volumen kevés lesz az az idő amit az adott izom munkával tölt el.Ezért nem is fog nőni tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!