Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogy izmosodjak a lehető...

Hogy izmosodjak a lehető leggyorsabban?

Figyelt kérdés
3 hónapja edzek, feljött 8 kg, abból 3 kg lehet izom. Most durván folytatni akarom az edzést, a lehető leggyorsabb izomtömeg növelés érdekében. Milyen edzéstervet/étkezési tippeket ajánlotok? Eddig teljes testet edzettem. 19 éves vagyok, ha ez számít.
nov. 17. 18:02
 1/8 A kérdező kommentje:
Jó lenne, ha februárig elérném a 80 kg-ot. Jelenleg 183 cm és 74 kg vagyok.
nov. 17. 18:03
 2/8 anonim ***** válasza:
Azt ajánlom, hogy ne gondold túl a dolgokat és ne tűzz ki irreális célokat, mert annak csak csalódás, kiégés és túledzés lesz a vége. 19 éves vagy bőségesen van időd. Ha nem karriert akarsz csinálni a dologból, akkor csak csináld és jönnek az eredmények, ha meg testépítő/fitfluencer karriert akarsz, úgyis szerhez nyúlsz.
nov. 17. 18:27
 3/8 anonim ***** válasza:

Tömegnövelés, edzés, nyújtás, étrend.

Leginkább: személyi edző+dietetikus.

Bár nem biztos, hogy ajánlom, mert van, akinek szétreped a bőre a gyors növekedéstől.

nov. 17. 21:43
 4/8 anonim ***** válasza:

Fantasztikus teljesítmény, csak sajnos az idő előrehaladtával az izomépítés sebessége brutálisan lassul, ez genetikától független tendencia. Csak a példa szemléltetése miatt, lehet az első hónapban felmegy 1kg izom kereken, akkor a 2.-ban már nem fog annyi felmenni. A 3. hónapban már annyi sem jön fel, mint a 2. hónapban... Aztán a 2. egész évben felmehet annyi izom, amennyi az 1. év elején felment 1-2 hónap alatt.

Szóval, lehetsz februárra 80kg, csak akkor az ezidő alatt felszedett tömeg kb 75%-a zsír+folyadék lesz.

nov. 17. 22:53
 5/8 anonim ***** válasza:
Azt akarod mondani, hogy havi 1kg izmot, azaz színtiszta izomszövetet építettél 3 hónapon át?
nov. 18. 06:31
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

"3 hónapja edzek, feljött 8 kg, abból 3 kg lehet izom"

Ezt hogy számoltad ki ilyen pontosan? A valóságban ezt nem lehet kiszámolni, és egyébként se tűnik reálisnak.

"Most durván folytatni akarom az edzést"

Ne most akard folytatni durván, hanem a következő évtizedekre.

"Milyen edzéstervet/étkezési tippeket ajánlotok?"

Konzisztencia, progresszív túlterhelés, bukás közeli effort, elegendő volumen, elegendő fehérje (minimum 1.5 g/tskg), kalóriaszámoláson alapuló étrend. Nem vagy képben, úgyhogy belinkelem a magyar net legjobb egyénre szabható edzésprogram sablonjait, és egy videóanyagot a sporttáplálkozásról, amit ha megnézel, akkor minden információd meglesz a hosszútávú fejlődéshez:

[link]

https://www.youtube.com/watch?v=sPxof8-6NKo

"Eddig teljes testet edzettem"

Miért változtatnál a felosztáson, ha ilyen jól fejlődsz vele? Amíg valami működik, addig ne változtass rajta. A felosztásnak amúgy sincs köze a fejlődéshez.

"19 éves vagyok, ha ez számít"

Miért számítana?

nov. 18. 08:09
 7/8 anonim ***** válasza:
Zöldalmás BCAA-val.🤣🤣
nov. 23. 19:33
 8/8 anonim ***** válasza:
Nagyon sehogy.
nov. 24. 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!