Miért káros, ha káros minden sorozatot bukásig vinni?
Úgy három éve 1-2, ritkábban három napos kihagyásokkal nyomok le egy teljes testes edzést, ahol minden izomra minden szettet bukásig viszek (valóban addig). Jó a volumen nem sok, heti 4-6 sorozat mindenre, de az brutál.
Elképzelhető hogy sok lenne mentálisan, idegrendszerileg? Fizikailag úgy bírom, meg szépen fejlődtem is, csak leoffolom magam.
"sok lenne mentálisan, idegrendszerileg? Fizikailag úgy bírom, meg szépen fejlődtem is, csak leoffolom magam"
Ha leoffolod magad, és soknak érzed, akkor valószínűleg sok is.
Ha az izmoknak nem is, de az idegrendszernek ez folyamatos stressz! A kortizolnak sem kedvez.. Végezz inkább bukás előtt megállva 2-3 ismétléssel sorozatokat kicsit nagyobb volumennel /volumen edzés/, de havi egyszer-kétszer beiktathatsz bukásig történő edzést is /intezitás edzés/.
(Periodizálni kell.)
Kevés kérdező!
Én hasonlóan kezdtem el edzeni, csak állandó 3-4 napos pihenőkkel.
Érdeklődhetek milyen fizikumra sikerült így szert tenned? Milyen súlyokkal dolgozol?
Az a baj, hogy az emberek 90 százalékának, a 7rpe,valójában 5, a bukás meg, valójában 7,max 8.
Igy célravezetőbb a legtöbb esetben azt mondani, menj bukasig, aztán, ha valóban bukas lesz, úgyis erzed, hogy nem ugy regeneralodsz, es visszább veszel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!