Más is van úgy, hogy nem tud guggolni?
Nem tudok helyesen leguggolni, nem hajlok annyira illetve magas is vagyok hosszú lábakkal.
Egyszer erőltettem és megsérült a térdem, 3 hónapig nem tudtam rendesen járni.
Rengeteg ember van, aki az alapvető emberi mozgásmintákra nem képes, és saját testsúllyal se tud leguggolni, nemhogy súllyal. Ha nagyon rossz a helyzet, akkor fordulj gyógytornászhoz. Ha csak a rudas guggolás nem megy, de szeretnéd elsajátítani, akkor dolgozz a mobilitáson, és akár fordulj edzőhöz.
A konditerem azért is jó, mert ha nem megy a guggolás rúddal, de kézisúlyzóval vagy gépen igen, akkor meg van oldva.
2
Rúddal nem tudok leguggolni, egyszerűen nem hajlok annyira. Szerintem rendkívül hajlékonynak kell lenni ehhez a gyakorlathoz, nekem meg merevek a hát, derék, csípő, far, lábizmaim ehhez.
"rendkívül hajlékonynak kell lenni ehhez"
A guggolás pont nem egy nagy rendkívüli hajlékonyságot igénylő gyakorlat. Én egyáltalán nem vagyok hajlékony, mégis megy. Csak annyira kell hajlékonynak lenni a rudas guggoláshoz, mint a saját testsúlyos guggoláshoz.
A gond az, hogy a legtöbb embernek tragédia a mobilitása. Nekik munkát kell ölni abba, ha szeretnének normálisan guggolni rúddal.
A kondizást úgy kéne elkezdeni, hogy személyi edzőhöz jársz, amíg nem rögzül beléd a helyes mozdulat. Különben csak folyton le fogsz sérülni…
Hajlékonysághoz meg rendszeresen nyújts is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!