Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Más is van úgy, hogy nem tud...

Más is van úgy, hogy nem tud guggolni?

Figyelt kérdés

Nem tudok helyesen leguggolni, nem hajlok annyira illetve magas is vagyok hosszú lábakkal.

Egyszer erőltettem és megsérült a térdem, 3 hónapig nem tudtam rendesen járni.

tegnapelőtt 15:09
 1/6 anonim ***** válasza:
Jártál személyi edzőhöz?
tegnapelőtt 15:19
 2/6 anonim ***** válasza:

Rengeteg ember van, aki az alapvető emberi mozgásmintákra nem képes, és saját testsúllyal se tud leguggolni, nemhogy súllyal. Ha nagyon rossz a helyzet, akkor fordulj gyógytornászhoz. Ha csak a rudas guggolás nem megy, de szeretnéd elsajátítani, akkor dolgozz a mobilitáson, és akár fordulj edzőhöz.

A konditerem azért is jó, mert ha nem megy a guggolás rúddal, de kézisúlyzóval vagy gépen igen, akkor meg van oldva.

tegnapelőtt 15:47
 3/6 A kérdező kommentje:

2

Rúddal nem tudok leguggolni, egyszerűen nem hajlok annyira. Szerintem rendkívül hajlékonynak kell lenni ehhez a gyakorlathoz, nekem meg merevek a hát, derék, csípő, far, lábizmaim ehhez.

tegnapelőtt 15:51
 4/6 anonim ***** válasza:

"rendkívül hajlékonynak kell lenni ehhez"

A guggolás pont nem egy nagy rendkívüli hajlékonyságot igénylő gyakorlat. Én egyáltalán nem vagyok hajlékony, mégis megy. Csak annyira kell hajlékonynak lenni a rudas guggoláshoz, mint a saját testsúlyos guggoláshoz.

A gond az, hogy a legtöbb embernek tragédia a mobilitása. Nekik munkát kell ölni abba, ha szeretnének normálisan guggolni rúddal.

tegnapelőtt 15:58
 5/6 anonim ***** válasza:

A kondizást úgy kéne elkezdeni, hogy személyi edzőhöz jársz, amíg nem rögzül beléd a helyes mozdulat. Különben csak folyton le fogsz sérülni…

Hajlékonysághoz meg rendszeresen nyújts is.

tegnapelőtt 17:11
 6/6 anonim ***** válasza:
Én sem tudok. Mármint szabályosan nem. Dolgozok rajta, de egyelrőre nem tudok. Azért is problémás, mert síelésnél a hóeke sem megy, ami ezzel függ össze. Tudok párhuzamosan síelni, de nem tudok lemenni hóekébe, így ha nincs hely oldalra kifaralni, nem tudok megállni vagy lassítani.
tegnapelőtt 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!