Egy ilyen géppel pontosan milyen izomcsoportokat erősítek és milyen kiegészítő gyakorlatok fontosak emellé?
#3.
De nem tudok.
Mert van sok gyakorlat amit nem tudok kivitelezni és nem is tudom / nincs is kedvem megtanulni.
Jelenleg lábtoló géppel lábtolózom 50-60 kilóval, 4*10-12 ismétlést csinálok, ugyanezzel a géppel, ugyanezzel a súllyal guggolok, 3*8-10 ismétlés megy… Vádlizni is lehet vele, azzal kapcsolatban azt olvastam, hogy jobb ha több ismétlést csinálok, szóval azt csak 40 kilóval csinálom, 4*15-20 ismétlést.
Ezen kívül még szobakerékpározom és ezek az egyedüli dolgok az edzéstervemben, ami hiba nélkül mennek…
Próbálok húzódzkodni, tolódzkodni és progressziót tenni bele, de súly nélkül lassan fél éve nem tudok sehogy sem 10 ismétlésnél továbbmenni, súllyal (ilyen 3-5 kilókkal) meg max 7 ment eddig… És elég sokmindent kipróbáltam, pl. a három sorozatot négyre növelni és ezzel is progressziót elérni, de így sem ment több.
Szabadsúllyal meg tényleg csak szerencsétlenkedek és jelenleg most abba is hagytam, mert félek hogy lesérülök.
Így pedig a felsőtestem nem fejlődik…
Bicepszezni scott padon vagy vmilyen gépen azért simán tudnék, de nem akarok semmibe komolyabban belekezdeni amíg nincs minden izomcsoportra vmi átgondolt terv, mert igazából az izom egyensúly felborulásától sokkal jobban félek, mint attól hogy nem fejlődök.
"van sok gyakorlat amit nem tudok kivitelezni és nem is tudom / nincs is kedvem megtanulni"
Ha szarsz valamire, akkor ne csodálkozz, ha ennek lesznek következményei.
"Próbálok húzódzkodni, tolódzkodni és progressziót tenni bele, de súly nélkül lassan fél éve nem tudok"
Nem kötelező húzódzkodni vagy tolódzkodni. Ezer más húzó/nyomó gyakorlat létezik még.
"Szabadsúllyal meg tényleg csak szerencsétlenkedek"
Akkor eddz gépeken.
De én otthon edzek. (Igen megvettem egy 1 milló forintos gépet otthonra és az pont be is vált)
És edzőterembe nem akarok menni, biztos hogy nem fogok.
Most azon gondolok, hogy hogyan tudnám a teljes felsőtestemet itthon 100%ig leedzeni, úgy hogy nagyon maximum (de ez tényleg a teteje) 1 milliót költsek rá.
Pl. ez a gép
Ennyi pénzért biztos, hogy nem játszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!