Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Teljesen kezdőként hány kg...

Teljesen kezdőként hány kg tömeget lehet felpakolni havonta?

Figyelt kérdés
Persze normális étrenddel, de nem tisztán lean bulk-ból.

szept. 5. 07:13
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Nem izomról beszéltem, hanem tömegről.
szept. 5. 11:02
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Az a kalóriatöbblet mértékétől függ. Disznó zabálással drasztikusan be lehet zsírosodni egy-két hónap alatt is úgy, hogy egy 1 deka izomszövet nem épül.
szept. 5. 11:07
 13/18 anonim ***** válasza:

40kgot fogytam. 1 hónap alatt vissza tudnám szedni legalább a felét. Borzasztó mennyiséget tudok enni.

De miért akarnál zsírt felszedni? Akkor megértem, ha mondjuk 180cm és 50kg vagy, ilyenkor a zsír is esztétikus lehet..

Egyébként izomban pedig, HA minden jól csinálsz, akkor az első évben 3-4kg nem lehetetlen, de ehhez jó genetika is kell. Jól csinálni sem az emberek nagyon kevés százaléka csinálja a dolgokat kezdőként..

Szóval, hacsak nincs melletted egy normális edző, aki érti is a dolgát, eleg kevés esélyt látok rá, hogy jól csinálj mindent.

Nem érdemes arra a fókuszra edzeni, hogy minél több izmot akarj felszedni, mert ez egy lassú folyamat.

Teljesítménytókuszú edzés kell. Sokkal motiváltabb leszel, ha látod azt, hogy jön az erő, mintsem mérni azt, hogy feljön évente 1-2kg izom.. Ennek még vizuálisan is alig van hatása, de, ha látod, hogy jön az erő, az motiváló.

Erősödj, kész.

szept. 5. 12:01
 14/18 anonim válasza:
77%

A tömegnek csak akkor van értelme, ha nagyobb része izom. Sok féle válasz volt eddig, nem véletlen. Mintha azt kérdeznéd, milyen magas egy ember. Csak mégis ki? Férfi nő gyerek, ázsiai, afrikai, európai... Egy fiatal szervezetnél, aki mindent jól csinál 1 év alatt felmehet 10+kg izom. A +13kg-os embernél feltételezhető, hogy pont abban a korban van, amikor a legjobban tud fejlődni az izom, ez 16-20 év között van, már csak abból is feltételezve, hogy volt "padtársa". De simán lehet, hogy valaki nem a testépítésre született, akkor harmadannyi fejlődés is lehet. Nincs rá konkrét válasz. Teljesen kezdőként, ha azért van zsír is, akkor ott kg-ban mérhető a változás a legelején, optimális esetben. De nem tudjuk, hogy te ilyen fajta vagy, milyen korú, mennyire csinálod jól a dolgokat.

Próbáld ki, nézd meg. De jobb lenne, ha nem 1 hónapot néznél, hanem 3-4 et, mert becsapós lehet, hogy elkezdesz edzeni, enni, több folyadékot megkötni, és októberre nem 1 kilóval lennél több, hanem 3-mal is ezek miatt. A 2. hónap többet mondhat, de ott sem 1 méréssel, hanem néhány nap átlagával.

szept. 5. 12:30
 15/18 anonim ***** válasza:
81%

1 év alatt +10kg izom? :D Van, aki egész naturál karrierje alatt nem épít fel 10 kg izmot.

szept. 5. 13:01
 16/18 anonim ***** válasza:
Igen van. És van aki már iskolában eléri az 1.65 magasságot, de van aki felnőttként sem. Van aki még kisebb, van aki még nagyobb. Van akinek a léce 10cm és van akinek 25. Nem öntőformában készül az ember.
szept. 5. 14:09
 17/18 anonim ***** válasza:
24%
Régen én is ebben a tévhitben éltem, hogy 10kg izom feljön 1 év alatt. Aztán elkezdtem a bullshit kamu influenszerek helyett pubmeden és ehhez hasonló oldalakról tájékozódni. Nem, nem fog feljönni 1 év alatt 10kg izom. Ha így lenne, naturál szintén is simán lehetne Mr olympián indulni..
szept. 5. 19:01
 18/18 anonim válasza:
53%
Az influenszerek csak azokkal dicsekednek akikkel lehet. Rám ugye 13kg jött fel szűk 1 év alatt, nagyon kemény munkával, 19 éves voltam egyébként. De ebből kb 9 kg volt izom. Úgy lettem 52kg-ról 65kg. És az 52 is kicsit csalásos érték volt, mert azalatt voltam, csak egy 18 éves srác annyira nem lehet büszke az 51kg alatti értékre. Szóval a 13kg valójában lehet picit több is. De ezt nem lehet eladni, hogy akkor mindenki annyit fog felszedni, mert nagyon nem. Ezért is mondtam, hogy a padtársamra alig jött fel valamennyi. Aki azt mondja, hogy 1 év alatt felszed 10 kilót, arra nincs garancia. És akkor jön a csúnya bukta és a hatalmas csalódás talán még haraggal is. Influenszer pajtás azt mondta ennyi meg annyi kg jön fel, aztán kiderül, hogy hát nem mindenkinek. És ez okozhat motiváció vesztést is. Tehát felelőtlenül nem lehet ígérgetni.
szept. 5. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!