Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ez az elmélet ma is megállja...

Ez az elmélet ma is megállja a helyét?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

[link]

2024. júl. 15. 10:44
 1/5 anonim válasza:

Nem olvastam végig az összes linket, de gondolom arra keresed a választ, hogy megéri-e inkább teljest test edzést végezni? A válasz az, hogy attól függ. Szeretnél sportos lenni, akkor igen. A heti 3 fél órás edzés is több mint a 0, szóval csináld. De ez nem lesz elég, ha a maximális fejlődést szeretnéd kihozni magadból. Heti 6 edzést csinálni viszont felesleges. Valahol 4 és 5 között van az ideális. Ja és nem fél óra egy ideális edzés, fél óra kb a bemelegítés és a nyújtás ha nagyon sietsz.

Egyébként ezek a blogok nagyon sok helyen nem állítanak valósat. Az összes kép ami be van szúrva nem naturál (vagyis teljesítménynövelő szereket használó) tesépítőket mutat. Egy szteroidot használó sportember edzéstervét, edzésmódszerét felesleges lemásolni, teljesen másvilág. Egy tudomány, (most nem fogom megkeresni) azt is bebizonyította, hogy azok akik ilyen szereket fogyasztanak még akkor is gyorsabban tesznek szert izomtomegre, ha semmit nem mozognak, mint azok akik nem szteroidoznak, de edzenek. Innentől kezdve, ha ők csak heti 3-at edzenek teljes testre is nőni fognak. De gondolom te naturálba szeretnél sportolni (nyílván), sajnos kénytelen leszel odatenni magadat.

Röviden: NEM ÁLLJA MEG A HELYÉT, HA ki akarod hozni magadból a maximális fejlődést. Amit el lehet mondani a ami tudomány szerint: Egy héten 1 izomra 10-20 sorozatot kell végezni. A 10 a minimum a 20 az már nagyon sok, ez személyes adaptációtól függ. Az hogy te ezt lenyomod 1 nap alatt vagy inkább 1 héten 2x edzel 1 izmot de kevesebb sorozattal az tőled függ. Ha közel van edzőterem és több időd van lejárni, akkor javaslom, hogy 1 izmot 2x edz egy héten, hiszen így nagyobb intenzitást tudsz elérni. "Ez benne van a blogokba is, ez a rész jelenleg is helytálló. Vagyis nem a volumen, hanem az intenzitás a lényeg." Az intenzitás az erőkifejtés mértékét jelenti, szóval az sem igaz a BLOGOK-ban, hogy "lazán" kell edzeni. Félreértelmezik az intenzitást. Az intenzitás növelése a volumen csökkenésével jár, kell hogy együtt járjon. Vagyis növeled az erőkifejtést, de kevesebb volumnet (sorozatot csinálsz). Ez a módszer a leghatásosabb és ezért nem éri meg 20 sorozat fölé menni, de már az is nagyon sok. Inkább csinálj 12 sorozatot 1 izomra, de az teljes erőbedobással és hatékonyan.

2024. júl. 15. 11:56
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi a terjedelmes választ.

Amit magamon tapasztaltam ki, az az, hogy jobban bejön a teljes testes mint az osztott.

Heti 2-3x tudok így edzeni.

Ugye azt is megtapasztaltam, mint ahogy írtad, hogy a volumen "rovására" megy ha intenzív, bukásig vitt sorozatokat végzek.

Nálam ez úgy lecsökkent heti szinten 6 körüli sorozatra.

Ha olyan RPE7-es sorozatokat végzek, akkor megvan a 10-12 sorozat, de hiába végzek kevesebbet, az intenzív sorozatokat jobbnak érzem.

Ebben az egy dologban akadtam el.

2024. júl. 15. 13:36
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha fejlődsz, és tudsz regenerálódni, akkor ne aggódj.
2024. júl. 15. 13:42
 4/5 anonim válasza:

1.es vagyok

Ennyi edzés mellett nem tudonám elképzelni azt, hogy a regenerációval van a baj nálad, de esetleg probáld ki azt, hogy 3 hetente minden edzésen jelentősen lecsökkented az intenzitást. És amolyan "pumpálós" sok ismétléses (nem sok sorozatos) edzést csinálsz. Így az idegrendszerre eső terhelés a kissebb súlyok miatt kissebb lesz.

De 3-as is írta, hogy ha tudsz fejlődni, akkor nem kell változtatni.

2024. júl. 15. 14:28
 5/5 anonim ***** válasza:

Megállja.Csináld,ameddig jól fejlődsz

Ha majd kevés lesz a volumen,vagy túl sok egyszerre leedzeni mindent,akkor váltasz egy felö-alsó bontásra pldául.

Semmi nincs kőbe vésve.

Valamikor nem is ismerték az osztott módszert főleg nem a heti 1 izomcsoport edzést,mégis voltak elég jó formák.

Én 2 évig csináltam mert addig jól fejlődtem.Van aki meg osztottal kezdte már az eljén.Mindkettő jó lehet és mindkettő érhet xart,ha nem tudod jól belőni az edzés regenrálódást.

2024. júl. 15. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!