Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ez az elmélet megállja a helyét?

Ez az elmélet megállja a helyét?

Figyelt kérdés

Mindig azt hozzák fel ellenérvnek a problémákra, hogy annyira szegény a magyar hogy így is tele a kosár, tele a pláza, a boltok bevétele minden évben rekordot dönt stb., magyarán nincs itt semmi baj csak sír a szánk. Én arra jöttem rá, hogy ez a furcsa kettősség ami a társadalom megítélésén tetten érhető az ingatlan piaccal hozható összefüggésben.

Magyarán lehet megvesszük a legujabb Iphonet, Playstationt, Tv-t, órát, külföldi nyaralást stb. olyan emberek is akiknek régen elképzelhetetlen volt, de ennek az ingatlan az ára, amit az emberek régen ingatlanra, valamint más fontosabb dolgokra, állatokra, takarmányra, vetőmagra, földvásárlásra, haszongépekre, háztartási eszközökre stb. tettek félre vagy fizettek törlesztőben már 20-on éves koruktól kezdve, azt most felváltottuk (fiatalok) élvezeti cikkekre, de ezek így is olcsóbbak. Semmivel nem vagyunk előrébb, csak mivel nem tudunk komoly dolgokra költeni, több kacatot, baromságot tudunk venni, ebből az öregek meg levonják azt a következtetést, hogy milyem jól élünk, holott nem...

2023. jan. 3. 15:47
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Az ember akkor él jól ha nem kell nélkülöznie és tud félretenni amiből majd kényelmesen megél öregkorában.ha folyton elköltöd a pénzedet és a hiteleket fizeted akkor az nem jólét,ergo idősen nyomorogni fogsz.
2023. jan. 3. 15:51
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

"így is tele a kosár, tele a pláza, a boltok bevétele minden évben rekordot dönt stb"

Erre mindig az volt a jó válasz, hogy ez érvelési hiba. A plázák kiszolgáló képessége kisebb, mint a lakosság tizede.

Nyilván tele lesz a Balaton is, ha pár 10 ezernél több ember nem fér el ott.

A magyar társadalom pedig nem csak a felső 10-20-30%-ból áll.

2023. jan. 3. 15:56
 3/15 A kérdező kommentje:
És ki él jobban a Kádári kisember, akinek 20-on évesen saját ingatlanja van (persze nagy hitelel), szűkösen összehúzva a nadragszijat, semmi élvezeti cikket nem vásárol, sose megy sehova szórakozni, nyaralni stb, vagy a mai fiatal, a mamahotelben, minden évben minimum egy nyaralassal, a legujabb elektronikai eszközökkel, ruhákkal, minőségi dolgokkal felszerelkezve? Ez a kérdés... Szerintem egyik se jó élet, de az fix, hogy nem vagyunk előrébb most, ahogyan azt sok öreg látja a fiatalok ingóságaira ránézve.
2023. jan. 3. 16:00
 4/15 anonim ***** válasza:
42%
3) a sok öreg megtapasztalta mindkettőt,sőt a nyugdíjából, megtakarításából megél valahogy.ezzel szemben a fiatal csak hallott a szocializmusról,és nem biztos hogy kap nyugdíjat vagy megéri-e a megemelt korhatárt.
2023. jan. 3. 16:03
 5/15 anonim ***** válasza:
Erre-, ennek a logikus magyarázatát én sem találtam még meg. Talán a mérhetetlen akarnokság, telhetetlenség, ami a társadalomban van, de hogy mire jó, azt senki sem tudja megmagyarázni: senki nem tudja elvinni a temetőbe a vagyont.
2023. jan. 3. 16:08
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az elméleted alapvetően helytálló, de kicsit leegyszerűsítő.

Egyrészt igazad van: a legtöbb panaszkodó embernek annyi a baja, hogy az igényeit nem igazítja össze a lehetőségeivel. Amikor vezető voltam, és láttam a kollégák fizetését, az egy érdekes trip volt. Volt olyan, aki nettó 300-ból nevelt három gyereket és építkezett, míg volt olyan, aki egyedülállóként rinyált, hogy kevés neki a nettó 480.

Pl az egyik kollégám állandóan rinyált, hogy ebben a putri szar országban sosem lesz saját ingatlanja. Csak éppen neki 30 évesen egy panel nem felelt meg, és a város legfelkapottabb, éppen épülő luxuslakóparkjában vett egy lakást. Szerintem úgy 30 év hitelre vette, és már hallom, ahogy majd állandóan panaszkodik, hogy nincs pénze.

Másrészt az tényleg kemény, hogy ha elmégy egyetemi végzettségű tanárként dolgozni, abból nem tudsz egy albérletet fenntartani egyedül. Vannak az országnak olyan részei, ahol pénzt sem nagyon lehet keresni.

2023. jan. 3. 16:09
 7/15 anonim ***** válasza:

"Szerintem egyik se jó élet, de az fix, hogy nem vagyunk előrébb most, ahogyan azt sok öreg látja a fiatalok ingóságaira ránézve."

Szerintem amúgy valamilyen szinten előrébb vagyunk a tekintetben, hogy sokkal jobbak a lehetőségek. A baj azzal van, hogy az átlagproli igényei nagyobbat nőttek, mint a lehetőségei, ezért ugyanabban a nyomorban marad, csak luxuscikkekkel kárpótolja magát.

2023. jan. 3. 16:11
 8/15 anonim ***** válasza:
68%
Marhára jól élünk amikor az emberek úgy nézik egy szaros doboz tojás árát mintha valami keresztrejtvény lenne...
2023. jan. 3. 16:19
 9/15 anonim ***** válasza:

"Marhára jól élünk amikor az emberek úgy nézik egy szaros doboz tojás árát mintha valami keresztrejtvény lenne..."

De épp ez az: anyósom is mindig nézi, hol akciós a krumpli, mert a "mai világban már minden fillért meg kell becsülni", de amúgy meg 2021-ben két új autót vettek kp-ra, a cipőinek meg nem elég két szekrény.

2023. jan. 3. 16:26
 10/15 anonim ***** válasza:
6) ma már egy panel is egy 20-as.
2023. jan. 3. 16:36
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!