Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Lehetséges,hogy túl sok ennyi...

Lehetséges,hogy túl sok ennyi edzés?

Figyelt kérdés
Azt vettem észre magamon mióta többet megyek edzeni nem hogy fejlődnék,hanem rosszabb a formám.Kisebb lettem és még zsirosabb is.Mostanaba sokszor 4-5napot is mentem egybe,es azóta azt vettem észre,hogy a súlyokból is vissza kellett vennem.valószínű nem tudok így regenerálódni és ezért van ez ugye?

2024. júl. 11. 15:04
 1/4 anonim ***** válasza:

Vagy mert 40 ezer fok van.

Attol fugg mellett hogy, mit es mennyit eszel. Ha jó az edzés és jól eszel akkor nem kéne probléma legyen a heti 5

2024. júl. 11. 15:10
 2/4 A kérdező kommentje:
Csak az a baj,hogy nem elosztva mentem hanem sokszor egybe 4-5sedzes egymás után mindennap aztán 1nap pihi és utána megint 4nap.szóval heti 6is megvan így sokszor.
2024. júl. 11. 15:13
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha kisebb lettél, és tényleg csökkent az izomtömeged, annak az elégtelen edzésstimulus az oka, ha pedig zsírosabb vagy, annak a kalóriatöbblet.

Ha azt érzed, hogy szar a regenerációd, ezért csak kisebb munkasúlyokat tudsz használni, akkor változtass. Nem azért szar a regenerációd, mert heti négyszer jársz konditerembe három helyett. Heti egy edzéssel is lehet szar a regenerációd, és heti hét edzéssel is lehet jó. Inkább az van, hogy túltolod az intenzitást/volument, vagy keveset alszol, vagy rosszul kajálsz, vagy valami egyéb.

2024. júl. 11. 15:13
 4/4 anonim ***** válasza:

Hogyan osztod fel az edzéseidet? Esetleg lehet azzal baj, hogy nem hagyod regenerálódni az egyes izomcsoportjaidat, pl. ha hétfőn edzel hátra, utána 2-3 napig semmiképp ne edzz megint hátra. De ha a 4-5 napon egymás után teljesen más izomcsoportokat dolgoztatsz meg, azzal szerintem nem lehet baj. Nálam sokszor van, hogy heti hétszer megyek, és nem tapasztaltam azt, hogy gyengébb lennék, ha jól osztom fel az edzéseimet. Ugyanakkor volt olyan, hogy heti háromszor lábaztam, és akkor éreztem, hogy csak kisebb súlyokkal megy, és kevésbé fejlődök.

Lehet probléma az is, hogy miket eszel, és mennyit. Edzés előtt ajánlott szénhidrátban dús ételeket bevinni, ezzel több energiád lesz, és edzés után pedig fehérjében gazdag ételeket, hogy nőjenek az izmaid.

Az alvás mennyisége ugyanúgy meghatározza az edzések minőségét, alvás közben növekednek az izmok. Ha nincs meg a napi 8 óra alvás, akkor is érezheted gyengébbnek magad.

Ha ezek közül egyik sem áll fenn, akkor ajánlanám, hogy ne ess kétségbe, és máshogy próbáld elérni a progresszív túlterhelést. Pl. ha nem megy annyi súllyal, mint az előző edzéseden, akkor vegyél vissza, és csinálj több ismétlést/ sorozatot/ gyakorlatot. De ezeket sem érdemes túlzásba vinni, az edzésenkénti 4-5 gyakorlat bőven elég, ahogy a 12 ismétlésszám túllépése sem optimális.

Célszerű kipróbálgatni, hogy mi válik be neked, minden ember teste más. :)

2024. júl. 12. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!