Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogyan kezdjek tömegelni, ha...

Hogyan kezdjek tömegelni, ha nem tudok enni?

Figyelt kérdés

30 éves nő vagyok, régebben rendszeresen jártam kondiba, évekig, nagyon jó formában és erőben voltam.

Sajnos pár éve abba kellett hagynom az edzést, de nehéz fizikai munkát végeztem, jó volt a testsúlyom, közérzetem is jó maradt.

Viszont 1 éve nagyon sok stressz ér, munkahelyet váltottam (ülőmunka) és ezidő alatt olyan szinten lefogytam, hogy kilátszanak a bordáim is.

Alig ettem, nem volt étvágyam, semmi sem esett jól, összeszűkült a gyomrom.

A stresszes időszakom már megszűnni látszik, és eldöntöttem, hogy mostantól újra nekiállok edzeni, és többet eszek.

Mától álltam volna neki, de máris akadályba ütköztem: reggel megreggeliztem (zab+fehérje), és úgy érzem, tele vagyok, jól vagyok lakva.

Talán vacsorázni fogok tudni egy keveset, de nagyon érzem, hogy összeszűkült a gyomrom...

Így nem tudok kalóriatöbbletben lenni, de este még el szeretnék kezdeni edzeni kisebb súllyal, vagy saját testsúllyal, kezdő edzéstervvel.

Mit tanacsoltok, hogyan tudnék többet enni?

2024. jún. 15. 17:08
 1/5 anonim ***** válasza:
59%
Sajnos nincs mese. Ha többet kell enni, akkor többet kell enni. Máshogy nem lehet tömegelni. Ha nem tudsz nagy térfogatot enni, akkor egyél kisebb térfogatú, de kalóriában gazdag ételeket (vöröshúsok, tejtermékek, olajos magvak, tofu, stb.).
2024. jún. 15. 17:19
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem bírsz enni akkor igyál. Darált zabpehely, méz, olivaolaj a turmixba, plusz fehérjepor, és 5 mp alatt legurítasz egy csomó kalóriát.
2024. jún. 15. 20:24
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Szépen lassan kell növelni az adagot, és több hét alatt átállni.

Nyilván ehetsz kalóriadúsabb dolgokat (fehérjepor, rizs, olívaolajból is lehet nyugodtan 10-20ml).

2024. jún. 15. 20:37
 4/5 anonim ***** válasza:
Igyál meg 3 liter gyümölcslevet naponta az önmagában 1300-1500 kalória.
2024. jún. 17. 01:33
 5/5 anonim ***** válasza:
40%

Az utolsó ezt remélem poénból mondja...

3 literben kurvva sok a cukor és magas a GI, amitől faszán cukorbetegnek lenni, ha valaki tényleg rendszeresen csinálja...

(Én egyáltalán nem iszok gyümölcslevet, a szokásos banánturmixon kívül, de az is már más már valamennyire.)

2024. jún. 17. 08:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!