Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mekkora lépésenként érdemes...

Mekkora lépésenként érdemes emelni a súlyokat?

Figyelt kérdés

Kezdő vagyok, csak otthon végzek súlyzós edzéseket alakfomrálási céllal.

2 kilos kézisúlyzókkal kezdtem, aztán mikor kevésnek érzetem váltottam 2,5 kilósakra, pár háttel ezetlőtt. Viszont alig érezem a különbséget... Mi legyen, még használjam azért ezt, vagy vegyek 3 kilost, vagy bepróbálkozhatok egyból 4-el?? Nem tudom hogy érdemes, nem tudom milyen léptékkel érdemes emelni a súlyokat, nem értek hozzá. Túl nehezet sem merek, nehogy az izületeimnek legyen rossz... 40 éves nő vagyok ha ez számít valamit a kérdés szempontjából.

ápr. 9. 12:52
1 2 3
 21/21 A kérdező kommentje:

A 2 kilós súlyzókat évekkel ezelőtt vettem, csak nem használtam, a 2,5-eseket kaptam.

Kardióra/állóképességre meg vagyok a bringázással, idén már meg van majdnem 3000 km és csak most kezdődik a szezon. :D

Kicsit zavaró hogy mindenki egyből tök hülyének néz... Abszolút tisztában vagyok vele hogy izmot felszedni rohadt kemény meló, és nem fogom csak úgy véletlenül kigyúrni magam. :)

Amúgy én most a Garminom segítségével edzek, rá vannak feltöltve edzések, mutatja hogy mit csináljak, mennyi ideig vagy hányszor. Végig vezényli az egész edzést. Heti 2-3x edzek így. Igazából egészen szórakoztató, már december óta csinálom és még nem untam meg. :)

Amúgy láthatóan jobban nézek ki azóta, izmosabbnak is érzem magam, de közben fogytam is 7 kilót, szóval ez megtévesztő. De már nem vagyok az a skiny fat ahonnan indultam, szóval tök jó a helyzet, de azért szeretnék még fejlődni kicsit. :)

ápr. 10. 08:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!