Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mekkora lépésenként érdemes...

Mekkora lépésenként érdemes emelni a súlyokat?

Figyelt kérdés

Kezdő vagyok, csak otthon végzek súlyzós edzéseket alakfomrálási céllal.

2 kilos kézisúlyzókkal kezdtem, aztán mikor kevésnek érzetem váltottam 2,5 kilósakra, pár háttel ezetlőtt. Viszont alig érezem a különbséget... Mi legyen, még használjam azért ezt, vagy vegyek 3 kilost, vagy bepróbálkozhatok egyból 4-el?? Nem tudom hogy érdemes, nem tudom milyen léptékkel érdemes emelni a súlyokat, nem értek hozzá. Túl nehezet sem merek, nehogy az izületeimnek legyen rossz... 40 éves nő vagyok ha ez számít valamit a kérdés szempontjából.

2024. ápr. 9. 12:52
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
51%

"Súlyzókat meg tudok vásárolni újakat"

Hamar itt lesz az ideje. Reméljük, hogy tényleg az új súlyok vásárlása mellett fogsz dönteni, nempedig az abbahagyás mellett. Hajrá, jó fejlődést!

2024. ápr. 9. 13:45
 12/21 anonim ***** válasza:

ha az ember nem rokkant nyugdíjjas akkor nagyon nagy súlyokkal tud biztonságosan és egészségesen edzeni

2 kgos súlyzóval is simán le lehet sérülni és 200 kgal is simán lehet biztonságosan guggolni ha az ember jól felépíti a dolgokat és jó a technikája. ezen múlik a biztonság nem azon h hány kgos súlyzóról beszélünk

tényleg gyorsan demotiváló lesz a progresszio hiánya szóval tényleg hamar kell majd súlyzókat vásárolni

2024. ápr. 9. 13:52
 13/21 A kérdező kommentje:
Már meg is rendeltem, egyelőre csak a 4 kilóskat, higyjétek el, olyan gyenge vagyok hogy nekem most még az is bőven elé. :D
2024. ápr. 9. 13:56
 14/21 anonim ***** válasza:
Hajrá, csak ügyesen! Kitartást kívánok az edzésekhez! 🙂💪🏻✌️
2024. ápr. 9. 14:36
 15/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2024. ápr. 9. 15:39
 16/21 anonim ***** válasza:
Ha úgy érzed, jön az erő, akár két hetente növelhetsz a súlyon.
2024. ápr. 9. 15:41
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy szoktam, hogy kijelölök egy ismétlés célt minden gyakorlathoz és amint elérem az adott súllyal azt a célt, akkor a következő edzésen növelem a súlyt 1 kilóval.

Pl.:

Guggolás:

Amint meg tudok csinálni az adott súllyal 3 sorozatot, 10 ismétléssel, akkor a következő edzésen növelem a súlyt 1 kilóval.

2024. ápr. 9. 15:59
 18/21 anonim ***** válasza:

En nem vennek ennyi felesleges súlyzot

Vedzel egy 2kg egy 3kgs mar annyiba kerulz mint egy 10kg szett

Vegyel 2x10kgt ami állítható es annyit teszel fel ra amennyi éppen kell

2024. ápr. 10. 00:20
 19/21 anonim ***** válasza:

Miert nem csak 2 vizes palackot hasznaltal? Meg se kell venni ott a 2-2kg

Táskába raknek lisztet atoleled azr úgy guggolsz kitorsz evezel valbol nyomsz.

Ilyen nincs hogy nem akarod kigyurnu magad csak kicsi latszatot akarsz

Ez nem úgy működik hogy veletlen kigyúrtad magad. Az nagyon sok ido es erőfeszítés. A pici latszatert is kuzdeni kell. Meg érkezés sem mindegy meghogy mit akarsz fogyni vagy izmosodni.

De a lenyeg hogy elvezd amit csinálsz közbe

Én viszont nem vennék sulyzokat(nekem amúgy van 36kg is, de szoktam taskaba is rakni tárcsákat úgy atkarolni es en ezt goodmorningra de csomó mindenre lehet)

jó sziverosito es kardio meg erőnövelő lehet az is ha atkarolsz egy taskat ami neked azert nehez es csak setalsz.

Ahogy tartod a sulyt elkezd faradni ido kozbe hatad karod vallad torzsed setalastol meg feneked lábad vadlid. Lehet kertbe vagy otthon meg jo eronleti edzes

Ugyan ezt megcsinálod meg guggolas kitoresbe akkor mar formasodgatsz erodsodhetsz tulbonyolitas nélkül.

Nem mindig csak a testépítő edzés jo eronovelesre mert tobb fele ero van, erosemberek is cipelni szoktak meg koveket emelgetni stb

2024. ápr. 10. 00:30
 20/21 anonim ***** válasza:
Pozitív kritikának szántam
2024. ápr. 10. 00:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!