Túlhajtás (Overclock) egyszerűen, lépésenként? több lenn
Konfigom:
GPU: EVGA Geforce GTX980 4 GB
CPU: Intel i5 6600k
Alaplap: Asus Z-170k
2x16 GB RAM 2666 MHz
Procihűtő: NOCTUA NH-U9S (remélem elég erős az OC-hez)
Aki videókat ajánl, annak mondanám igy megelőzőleg, hogy már néztem, és a legtöbb angol, ugyan látom a szememmel mit csinálnak benne, de amikor a hibákról és tippek/trükkök-ről beszél, azt nem értem.
Annyi még a konfigomhoz, hogy az egészet 2016-ban vettem még, azóta megy, semmi baja, remélem nem kell újrapasztázni vagy ilyesmi előtte...
Tehát próbáljátok meg lépésenként leírni minél egyszerűbben, hogyan csináljam, mennyi voltot állítsak, mekkora órajellel stb. Ja és a videókban amit eddig láttam, az MSI alaplap BIOS-ával csinálták, ami egyedi, és felkínálja az OC-t is, ami enyémen nincs, ezért is kéne még program is hozzá... (Intel Extreme Tuning Utility jó lenne?)
Ha stabil, akkor emeld az órajelet. Ha instabil, akkor emeled a feszültséget. Ennyi.
Ezt addig folytatod, amíg a biztonságos feszültség, vagy a biztonságos hőfok határára nem kerülsz, akkor megállsz és kész vagy.
és kifüstölhet stb, vagy mindig meg lehet állni biztonságosan, a rendszer figyelmeztet? mert ha igen, akk mindenképp nekiállok
Valamint mindenképp muszáj ez a stressz-teszt vagy mi?
Akkor tud elfüstölni, ha rossz minőségű a tápegység vagy ha kikapcsolod az alaplapon a védelmeket. Ne kapcsold ki és akkor teljesen biztonságos.
Stressztesztel ellenőrzöd, hogy stabil-e a processzor. Ha stressz teszten se fagy le a gép, akkor biztos lehetsz benne, hogy más munkafolyamat alatt se fog lefagyni.
Ez a CPU tuning régen volt nagy sláger, de manapság már sok értelme szerintem nincs... Főleg most hogy ilyen drágák az alkatrészek, nem hinném hogy érdemes lenne kísérletezgetni, hátha szétcseszel mindent a végén.
Én amúgy régebben kipróbáltam a húzást, még Intel Core processzoron, érdemi változás sok nem volt, tesztekkel mérve sem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!