Az erőm miért nem nő?
A feherje feleslegesen sok.
99 szazalek esellyel az edzesterv a ludas. Valszeg szintsntartasra elegendo es progressziora nem. A helyedben keresnek szemelyi edzot aki felmer es utana ir edzestervet
Ami feltűnő: van háromféle bicepsz- és tricepszgyakorlat, de guggolás nincsen, feknyomás is csak heti egyszer.
A helyedben néhány kiegészítő gyakorlatot kiiktatnék, és helyettük összetett gyakorlatokból (illetve azok variációiból) többet csinálnék (feltéve, hogy erősödés a cél).
Az a gyanúm, hogy elmegy az energiád a sok kiegészítő gyakorlatra.
Amúgy pedig az erősödés nem lineáris, tehát az teljesen normális, hogy másfél év edzés után észrevehetően lassul.
"az erősödés nem lineáris, tehát az teljesen normális, hogy másfél év edzés után észrevehetően lassul"
Az erősödés valóban nem lineáris, de ha már egy év edzés után ott tart valaki, hogy 4 hónapja nem tud nagyobb munkasúlyt használni a gyakorlatokban, ott valami nagyon nem stimmel.
#6 amit tanácsolt, hatalmas baromság.
Szerintem pont, hogy így is túl vagy edzve egyrészt, és nincs idő regenerálódni.
Tömegelésnél a bevitt kalóriamennyiség 25%-nak a fehérje mennyiségétől rendben kell lennie a dolognak....
Nem tudom mennyi pontosan a kalóriabeviteled, de azt is számolni kell
vagy 1,6 gramm per testsúly kg a fehérje, tehát 100 gramm fehérje az jó
egyébként vagy az edzésen vagy az intenzitás nem megfelelő, vagy a regeneráció... 2 naponta kemény edzésből nem tudsz regenerálódni, főleg nem 62 kilósan, 90 kg felhúzásból
A láb edzésed rendben van szettek számát tekintve, azonban a felsőtestnél a hát szerintem irreálisan sok..
6 sorozat hátra tökéletesen elég 1 edzésre. Így 2 edzésen lesz 12 sorozatod, ami még így is sok lehet, de jobb, mint a mostani helyzet..
Márpedig, ha bukásig edzel, akkor 12 sorozatnál többre nincs szükséged semmire sem, sőt, még ez is sok lesz sok esetben.
#17-es nagyon jól mondja
a #15-ös voltam
az 5x5 az tényleg nagyon jó
az 5x5 viszont inkább kezdőbbeknek való
3x5-re keress rá, olvasd el a véleményeket, növeld az intenzitást, és nemsokára növelheted a súlyokat felfelé a jelenlegiekhez képest
#19 Ez pont olyan terv ami az elakadásra bevált nekem.
Kicsit furcsa lehet hogy húzódzkodás van pl a fekvenyomós napon,meg előlguggolás a hátnapon. De bízni kell a tervben, csinálni pár hónapig, ha nem használsz túl kevés sújt mert alábecsülöd magad és az 5x5 tényleg 5x5 és nem marad benne pár ismétlés a végén, akkor ezzel a tervvel garantált az erősödés, aztán vissza lehet állni haladóbb programra legyen az testépítős vagy erőemelős terv.
Elakadás áthidaló terv ez véleményem szerint, nekem bejött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!