Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Az erőm miért nem nő?

Az erőm miért nem nő?

Figyelt kérdés
1,5éve eddzek és nyár végén elhatároztam hogy “tömegelek” nyilván kicsi többletbe ezt igazolja a súlygyarapodás is (3-4kg 4honap alatt) viszont úgy érzem hogy erőbe semmit nem változtam, ugyanazokkal a sulyokkal dolgozok mint agusztusba és ugyanannyi ismétlés megy és nem ertem kaja,alvas rendben van akkor gondolom az edzes a ludas, nem tudom de elege elvagyok már keseredve:(

2023. dec. 28. 22:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

A feherje feleslegesen sok.

99 szazalek esellyel az edzesterv a ludas. Valszeg szintsntartasra elegendo es progressziora nem. A helyedben keresnek szemelyi edzot aki felmer es utana ir edzestervet

2023. dec. 28. 22:51
 12/20 anonim ***** válasza:
0%
Én továbbra is valamilyen vitaminhiányt sejtek a háttérben.
2023. dec. 28. 22:52
 13/20 anonim ***** válasza:
0%

Ami feltűnő: van háromféle bicepsz- és tricepszgyakorlat, de guggolás nincsen, feknyomás is csak heti egyszer.

A helyedben néhány kiegészítő gyakorlatot kiiktatnék, és helyettük összetett gyakorlatokból (illetve azok variációiból) többet csinálnék (feltéve, hogy erősödés a cél).

Az a gyanúm, hogy elmegy az energiád a sok kiegészítő gyakorlatra.

Amúgy pedig az erősödés nem lineáris, tehát az teljesen normális, hogy másfél év edzés után észrevehetően lassul.

2023. dec. 28. 22:59
 14/20 anonim ***** válasza:
79%

"az erősödés nem lineáris, tehát az teljesen normális, hogy másfél év edzés után észrevehetően lassul"

Az erősödés valóban nem lineáris, de ha már egy év edzés után ott tart valaki, hogy 4 hónapja nem tud nagyobb munkasúlyt használni a gyakorlatokban, ott valami nagyon nem stimmel.

2023. dec. 28. 23:15
 15/20 anonim ***** válasza:
50%

#6 amit tanácsolt, hatalmas baromság.

Szerintem pont, hogy így is túl vagy edzve egyrészt, és nincs idő regenerálódni.

Tömegelésnél a bevitt kalóriamennyiség 25%-nak a fehérje mennyiségétől rendben kell lennie a dolognak....

Nem tudom mennyi pontosan a kalóriabeviteled, de azt is számolni kell

vagy 1,6 gramm per testsúly kg a fehérje, tehát 100 gramm fehérje az jó

egyébként vagy az edzésen vagy az intenzitás nem megfelelő, vagy a regeneráció... 2 naponta kemény edzésből nem tudsz regenerálódni, főleg nem 62 kilósan, 90 kg felhúzásból

2023. dec. 29. 09:45
 16/20 anonim ***** válasza:

A láb edzésed rendben van szettek számát tekintve, azonban a felsőtestnél a hát szerintem irreálisan sok..

6 sorozat hátra tökéletesen elég 1 edzésre. Így 2 edzésen lesz 12 sorozatod, ami még így is sok lehet, de jobb, mint a mostani helyzet..

Márpedig, ha bukásig edzel, akkor 12 sorozatnál többre nincs szükséged semmire sem, sőt, még ez is sok lesz sok esetben.

2023. dec. 29. 19:15
 17/20 anonim válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=VptAZQf0RrI

Erősödni fogsz ha ezt csinálod

febr. 3. 17:51
 18/20 anonim ***** válasza:

#17-es nagyon jól mondja

a #15-ös voltam

az 5x5 az tényleg nagyon jó

febr. 3. 17:59
 19/20 anonim ***** válasza:

az 5x5 viszont inkább kezdőbbeknek való

3x5-re keress rá, olvasd el a véleményeket, növeld az intenzitást, és nemsokára növelheted a súlyokat felfelé a jelenlegiekhez képest

febr. 3. 18:00
 20/20 anonim válasza:

#19 Ez pont olyan terv ami az elakadásra bevált nekem.

Kicsit furcsa lehet hogy húzódzkodás van pl a fekvenyomós napon,meg előlguggolás a hátnapon. De bízni kell a tervben, csinálni pár hónapig, ha nem használsz túl kevés sújt mert alábecsülöd magad és az 5x5 tényleg 5x5 és nem marad benne pár ismétlés a végén, akkor ezzel a tervvel garantált az erősödés, aztán vissza lehet állni haladóbb programra legyen az testépítős vagy erőemelős terv.

Elakadás áthidaló terv ez véleményem szerint, nekem bejött.

febr. 3. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!