Hozzáértők! Miért rossz kaja a hamburger vagy a gyros?
Van bennük egy jó adag hús és egy csomó zöldség, kis adag szószok.
Amit találtam róla, hogy a hamburger buci vagy zsemle (ki, hogy hívja), illetve a pita gyors szénhidrát.
De nem rég olvastam, hogy a rizs is gyors szénhidrát, csak hússal és zöldségekkel keverve jó lesz a felszívódása.
Akkor miért rossz a hamburger vagy a gyros?
(Hamburger alatt nem arra a zsírban tocsogó, műsajtos vacakra gondolok.)
Ha nem vagy szálkásító diétán nyugodtan eheted az otthon elkészített hamburgert.Raadásul finomabb is.Rendes marhahús van benne.
Ugyanez érvényes a kiátkozott pizzára is.
Nem ,nem hulladék kaja az sem.Ez így nagyon téves kijelentés!Ha megnézed az alapanyagokat,akkor kérdem én hol a hiba?Ezeket külön külön megeszed zsemlébe,vagy gombapörkölt,rántottgomba formájaban is!Akkor nem karos?
Veszel teljeskiörlésű lisztet,aminek van rosttartalma.Olivaolaj a sütéshez.Amiket meg megrápakolsz,hal,gomba,sonka,sajt,mind remek fehérjeforrás.
Nyugodtan eheted.
2-es:
"A barna rizzsel, a basmati rizzsel és a jázmin rizzsel viszont semmi gond nincs."
A jázmin rizs GI-je konkrétan magasabb mint a kristálycukoré, a legmagasabb a rizsfélék közül.
A magas GI amúgy nem tesz egy CH forrást egyből rosszá. Ha nem magában eszed, akkor alapvetően sincs velük probléma. Ha megfelelően viszel be az adott étkezésben rostokat, fehérjéket, akkor ezek összességében lassítják a felszívódást.
Egy minőségi hamburgerrel/gyros-szal/pizzával (vagy bármi gyorskajával) nincsen semmi baj. A feldolgozott élelmiszerekkel, a hulladék lisztekből és térfogatnövelőkből készülő tésztákkal/zsemlékkel, az agyonolajozott hasábkrumplikkal, a nyesedékből és szójából készülő "húspogácsákkal" van a probléma.
Egyszer láttam egy filmet a fogyásról.A pali hetekig reggel, délben,este nem ehetett,csak a McD.-ban,de csak a dietetikus által meghatározott kajákat,pl csirkeburger szósz nélkül, saláta hússal,de a bármilyen kulimász erre is tilos volt,mint ahogy a sültkrumpli is.Mellette futni kezdett.
Kb.ugyanannyit, vagy többet fogyott, mint a salátás,csirkerizses társai.
Pár hét alatt elérte kb. a kitűzött célját, igaz, hányásig ette magát mekdonálcos kajával.A végén már rá se bírt nézni... XD
Hobbi kondizasról van szó gondolom akkor simán belefér, nem kell az állandó rizs csirke kombó amit két hét és öklendezve fogod enni. Akik megírták ezt az étrendet hobbi sportolóknak a neten azokat se értem.
Nálunk a terembe mondta az edző több kliensének hogy "egy kis adag csokit se ehet meg mert gond lesz"
Holott a csajon nem is volt semmi felesleg.
Hobbi kondisokról beszélünk,nem versenyzőkről.
Ilyenkor elgondolkozok kik is végezték el az edző szakot? És mit tanultak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!