Hogyan döntenétek ilyen esetben?
Kalóriadeficitben vagyok, viszont az előző nap kicsit túlszaladtak a dolgok, és nagyjából 1000 kalóriával többet vittem be, mint kellett volna.
Így a mai nap kompenzálnék, viszont egyébként is kevés kalórián vagyok, 1600.
Szóval a mai napra ~600 kalóriám maradt, ami azt jelenti, hogy kb 50g fehérjét tudok bevinni.
Másik módszer:
Nem érdekel a +1000 kalória, hanem folytatom ugyanúgy, ahogy eddig, így pedig meglesz a 140-160g fehérje.
Egyrészt tökmindegy. De ha pontos akarnék lenni azt az ezer pluszt több napra szétosztva vinném le, pl. számold ki a hét hátralévő részében mennyivel kell kevesebbet enned a tervezettnél 1000/7 = kb. 140kcal
Amúgy ha 1600-as étrenden vagy kétlem hogy neked 160g fehérje kéne, életemben nem ettem ennyi fehérjét egy nap és fejlődök
Ha csak egyszeri alkalomról van szó, akkor valóban mindegy. Mondjuk, ha tudatosan kalóriadeficitben akarsz lenni, akkor ahhoz művészet kell, hogy +1000-rel túledd magad.🙂
De amúgy a BMR értékedet nem ajánlatos alulenni, szóval a 2.-at választanám.
5#
Nem volt tervben, kicsit félrenéztem a kalóriákat és szemre nem tudom megsaccolni az ételek súlyát úgy, ahogyan azt én gondoltam. Vissza fordítani meg nem tudom az időt már.. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!