Rövid orrú idősebb kutyánál döntenétek ez esetben a műtét halasztása mellett?
Egy örökbefogadott idős mopszról van szó. Sajnos a szemével már nem először van gond. Egy éve szintén műtve volt, a felső szemhéjánál volt egy duzzanat, de akkor nagyon gyorsan alakult ki a baj, folyamatosan dörzsölte, vérzett neki, így egy héten belül már dokinál voltunk műttetni. Megtörtént a beavatkozás, lassan meg is gyógyult neki. Jelenleg ismét ott tartunk, hogy van ez a nagyobb borsszem méretű duzzanata, de jelenleg nem piszkálja, nem dörzsöli oda semmihez. Egyelőre mintha nem is zavarná a jelenléte. A mérete nem változott, stagnál egy ideje. Ezért is halasztom az állatorvos meglátogatását.
Őszintén szólva félek ismét belevágni a műtétbe, félek hogy nem ébred esetleg fel, vagy komplikáció lesz. Nem tudom..addig amíg nem látom, hogy zavarná, szerintetek odázható lenne a műtét? Nem akarom altatásnak kitenni évente.
Állatorvosnál pár hónapja voltunk oltás miatt, ismét elvinném, ha biztosan tudnám, hogy akarom a műtétet, viszont bizonytalan vagyok. Tudom, hogy ott erre más kencét vagy bármit nem javasolnának, mert tavaly is a műtét volt a megoldás. Bár akkor azért súlyosabb volt.
Mellékelek képet, hogy miről is van szó:
Ti hogy döntenétek?
Attól függ, hogy mennyi idős a kutya 11-12 évesen màr nem nagyon szokták altatni legalább is eddig ezt tapasztaltam.
Minden egyes műtét akàrmilyen rövid is kockàzatos sajnos, én megpróbálnák elkerülni a műtétet és kíméletesebb módot választani hàtha ebben az esetben segít.
Köszönöm a válaszokat!
Hamarosan tíz lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!