Hogyan érdemes elkezdenem a súlyzós edzést?
Figyelt kérdés
23 éves vagyok férfi vagyok. Az utóbbi 1 évben több, mint 30kg szaladt fel rám, mert nem mozogtam semmit. Sajnos a vérnyomásomon is meglátszik, 140-160 között ingadozik. Szeretnék súlyt veszíteni, és a súlyzós edzésre gondoltam, de tényleg attól is elfáradok sokszor, ha el kell mosogatni itthon. Hogyan kezdhetnék neki? Van itthon szoba biciklim, aerob edzéshez az tökéletes lenne.2023. szept. 17. 09:31
1/3 anonim válasza:
A szobabicikli tényleg jó aerob edzéshez, de annak nem sok köze van a súlyzózáshoz. Ha neked instant mindig 140-160 között van a vérnyomásod, és egy mosogatás feladja a leckét, akkor kommentelők helyett egy szakorvost/gyógytornászt kéne megkérdezni arról, hogy milyen mozgásforma ajánlott neked célzottan a vizsgálati eredmények alapján. Lehet, hogy ezen a ponton megállapítható, hogy a súlyzós edzés nem is ajánlott számodra. Látatlanban ezt nem fogjuk tudni végzettség nélküli kommentelőként. Most persze írhatnánk neked, hogy nézz utána a kalóriaszámolás (kalóriadeficit), a sporttáplálkozás és a progresszív edzéstervezés fogalmának, meg belinkelhetünk két youtube videót a témában, aztán hajrá, de én azért tényleg inkább azt javasolnám, hogy menj el szakemberhez, mert nem vagy jó bőrben, a túlsúlyod is elég vészes.
2/3 anonim válasza:
Súlyzós edzést felejtsd el, kb. az összes mozgasforma közül a sulyzos edzéssel égeti az ember a legkevesebb kalóriát. Egy kezdő jó ha 100 kcalt eleget egy 1 órás sulyzos edzéssel, az egy nagyobb banán. Mindekepp aerob, sokkal több kcalt éget és erősíti a szívet, javítja az érrendszert és persze kalóriadeficit.
3/3 anonim válasza:
Minek menne gyogytornaszhoz? Jó h nem urulógiára küldöd magas vérnyomással meg jelentős súlyfelesleggel. A lassított felvételbe történő tornázgatás se a vérnyomásán se a súlyán nem fog segíteni. Háziorvossal csináltass egy vérképet, 2-4 hétig vezess vérnyomásnaplót amit kiértékel a háziorvos, ha kell ír fel ideiglenesen vérnyomáscsökkentőt de úgy is azt fogja mondani h le kell fogyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!