Mindegy melyik lábtológépet használom?
A kondiban van a klasszikus lábtológép: [link]
És vízszintes is: [link]
Mindegy melyiket használom, ugyanaz lesz az eredmény? Utóbbi nekem jobban tetszik, ezért kérdezem.
Amennyiben a mozgástartomány ugyanolyan, nem lesz mérvadó különbség.
Vannak tanulmányok, amik alapján a legjobb lábtoló az ingás típusú, viszont ez a gyakorlatban nem számottevő különbség.
A fentebb linkelt gépekkel is lehet jó combizmot/farizmot építeni, amennyiben progresszív az edzés és fejlődsz tőle.
Én személy szerint a klasszikus lábtolót használnám. Nekem a második opció nem jön be, mert az összes gépnél kivétel nélkül az volt a probléma, hogy nem volt elég a mozgástartomány.
A 2. linken látható lábtolót (kapásból öt termet tudok említeni, ahol ez a modell van) az öcsém másfél év alatt maxra pakolta, pedig nem egy nehézsúlyú erőemelő a fiú, azt elmondhatom. A konditermekben található lábgépekkel nagyon sokszor az a probléma, hogy ha nem egy 65 kilós kezdő gimis vagy, hanem egy átlagos testsúlyú középhaladó, akkor 1-2-3 év alatt simán ki tudodk őket maxolni szériában. Nálunk is olyan például a lábnyújtó, hogy a legnagyobb lapsúlyba szúrt tüskével belemegy 12-13 ismétlés. A lábtoló is olyan nálunk, hogy a terem másik végéből hordom rá a súlytárcsákat, mert a mellette lévő állványon a 300 kiló nem elég, pedig nem én vagyok a világ legerősebb combú embere, elhihetitek.
Egyébként a kérdésre válaszolva elméletben mindegy a hobbigyúrósok legnagyobb százalékánál, hogy melyik lábtolót használja, úgyse ezen fog múlni az izmosodás, pumpálni mindkettő típuson lehet. Aki komolyabban veszi a progressziót és a nagy munkasúlyokat, annak mindenképp az 1. linken látható modellt javaslom.
amit a 2es ír az sajnos nagyon igaz
hát most pont a bosnyák máténak voltak ilyen videói hogy a terembe gépeket maxol ki aztán a srác kajak simán minimális erőlködéssel kimaxolja őket pedig aztán ő nem egy strongman. a 100 kgba 1 ismétlést alig birt belenyomni fekve úgyhogy nem egy erőművész mégis simán kimaxolja a gépek felét
ez azért tényleg beszédes 😂
A 2. lábtolóval az a baj, hogy kb. 1 éven belül eléred a max súlyt.
Szóval az elsőt választanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!