Egy kezdőnek mekkora súlyt ajánlasz? Ma délben lett meg a motiváciom úgy hogy most speed runban gyüjtöm az informáciot.😅
Már kicsivel tapasztaltabb barátom ezt írta össze suliban csak az felejtette el leírni hogy mennyivel én úgy 20-30kg ra gondoltam
Comb:
Lábtolás 4x10-12
Mell: (tolás szembe)
Mellből nyomás gépen 4x10-12
Hát: (húzás szemből)
Melltámaszos evezés gépen 4x10-12
Váll: (tolás felfelé) Vállból nyomás egyk.s.-val, ülve3x10
Hát: (húzás fentről) Mellhez húzás csigán 3x10
Tricepsz:
Homlokra engedés egyk.s.-val, fekve 3x10
Bicepsz:
Beforgatós karhajlítás, ülve 3x10
Vádli:
Sarokemelés 4x15
Has:
Hasprés 4x15
Hozzászólás hozzáadása...
"Egy kezdőnek mekkora súlyt ajánlasz?"
Minden gyakorlatnál 200 kilót használj.
Első edzéseknél alacsony súlyokat használj és ne nagyon eröltessed meg magad, különben olyan izomlázad lesz hogy 1 hétig alig fogsz tudni megmozdulni.
Ez igaz akkor is ha valaki több héten át nem edzett.
Utánna szépen emelheted edzésenként a súlyokat és kb 2 hét után hozzá fog szokni a tested és akkor már csinálhatod rendesen az edzéseket.
A "már kicsivel tapasztaltabb barátod" egyáltalán nem ért a témához és csak megpróbálta játszani a személyi edzőt. Én azt javaslom, hogy keress fel egy igazi szakembert, menj el hozzá pár alkalmat, megtanít szabályosan elvégezni a gyakorlatokat, ír neked egy kezdő edzéstervet stb.
Ja és még valami. Felejtsd el a motiváció fogalmát és létezését. Az edzéshez és az élethez nem motiváció kell, hanem fegyelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!