Miért kezdtél el kondizni? Mi volt a kezdeti motiváció?
Én 23 éve kezdtem. A motiváció az volt, hogy erős akartam lenni.
Ma már csak egyéb sport mellé csinálom kiegészítésnek (szintén az erőfejlesztés miatt).
nekem úgy jött ez az egész 15 évesen hogy unokatestvérem anno álandóan csesztett hogy heti 1X járjak le vele a kondiba. jó rendben mondom minden kedden mentem is vele. aztán rábeszélt a heti kettőre. aztán már heti háromszor jártam. de kb semmi edzéstervem nem volt csak random csattogtattam a gépeket meg étrendem se volt semmi. ez a heti 3X kondizás csak egy jó program volt unokaöcsémmel de kb ennyit gondoltam róla.
aztán fél év után elkezdték mondani osztálytársaim hogy basszus tökre megizmosodtál meg milyen kis szálkás vagy, meg milyen jó karod van. na akkor esett le hogy basszus ennek a kondizás dolognak van ilyen hozadéka. akkor mi lenne ha normálisan csinálnám. úgyhogy kikönyörögtem muteréknak hogy fizessenek nekem pár hónapra személyi edzőt amig megtanulom hogyan kell edzeni meg hogyan kell étkezni. végül egy évig fizették nekem a személyi edzőt amire nem kevés pénzt költöttek el csóró szüleim de hosszútávon meglett az eredménye. nem voltam sérült soha megtanultam programozni az edzésem megtanultam megtervezni az étrendem. meg rengeteg mindent ami ehez a sporthoz kell hosszútávon.
Első sorban önbizalomhiány miatt + utáltam a tükörbe nézni +40kg felesleggel.. :D
Először csak leakartam fogyni 95kgra, aztán jött a 85kg (ami a magasságomhoz képest még mindig +20kg felesleg volt) és úgy voltam vele, hogy, ha már ilyen jól megy, akkor menjen ez tovább és végül 72kg lettem.
Aztán egyre jobban vonzott a testépítés világa és rájöttem, hogy én ezt kicsit komolyabban akarom venni, szóval már 2 éve töretlenül heti 4-5 alkalommal eljárok edzeni, számolok, mérek mindent. Nyilván voltak az elején a hibák, de a bro science tömegelős no pain no gain cikluson szerintem mindenki átesik.. :D
én kövér voltam ezért elkezdtem caloriát számolni és fogyózni. mellette el kezdtem terembe is járni. igazából csak szerettem volna caloriát égetni meg egy kicsit izmosodni hogy ne egy löttyedt szar legyek ha lefogyok.
akkor még nem is tudtam hogy van ilyen hogy erőemelés. csak simán szerettem nagyobb súlyokkal gugolni meg felhuzni. akkor még nem is nyomtam fekve például mert mellre mindig gépekkel edzettem.
aztán a terembe ahova jártam dolgozott egy erőemelő versenyző akivel nagyon összespanoltam és kérdezte hogy egyszer nem lenne e kedvem elmenni vele meg egy másik versenyző haverjával egy másik terembe deadliftelni egy kicsit mert látja hogy kezdőként jól tolom pláne caloradeficitben. el is mentem velük. amig én 150 kgos felhúzásba belehaltam addig ők a 200 kgot simán felhúzták 3szor.
na ez engem annyira bemotivált hogy én is ilyen szintre akarok eljutni. utána már el kezdtem fekvenyomni is meg rendes poweres program szerint edzeni. azóta nekem is meglett a 200 kg 1Rm. azóta is minden héten 4szer ott vagyok a terembe és tolom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!