Mi értelme van a különböző ismétlésszámoknak?
Például olyan súlyt választottam amivel 10 ismétlés megy.
Az 1. sorozatban ment a 10 ismétlés, a másodikban már csak 7 ismétlés, míg a 3. sorozatban csak 6 ismétlés ment.
Azaz egyszerre dolgoztam 10 és 6 ismétléssel is.
Mi értelme ezeknek az ismétlésszámoknak? Hisz látszik a példából, hogy a magas ismétlés egyben közepes-alacsony ismétlés is, mert ha keményen csinálom akkor egyre csökkenek az ismétlésszámok, mivel nem bírom a kvöetkező sorozatokban ugyanazt teljesíteni mint az elsőben.
Hát jelenleg az 1 RM 70-75%-val csinálok 10-12 ismétléseket, RPE 8-10-el, kis izmokra heti 8, míg nagyobbakra heti 12 sorozattal, minden izmot heti 2x edzek meg.
És próbálok erősödni a gyakorlatokban.
De akkor mi értelme van váltogatni az ismétésszámokat, meg átállni x idő után egyik ismétlésről a másikra?
Elég csak keményen edzeni magasabb ismétléssel és a kifáradás miatt a 3-4. soorzatban már közepes alacsony ismétlés lesz belőle ugyanazzal a súllyal.
"mi értelme van váltogatni az ismétésszámokat, meg átállni x idő után egyik ismétlésről a másikra?"
Ki mondta, hogy van értelme váltogatni bármit is? Ki mondta, hogy át kell állni valamiről valamire? Ahogy te is írtad: edzél keményen, legyenek valahol 5-12 ismétlés között a sorozataid (kevesebbnek vagy többnek izomépítés szempontjából nincs túl sok értelme), törekedj az időről időre megvalósuló progresszióra, mellette kajálj normálisan, aztán jól fogsz kinézni.
Sok helyen olvasom, hogy érdemes különböző ismétlésszámmal edzeni, meg erőnövelő blokk alacsony ismétléssel, izomnövelő blokk magas ismétléssel, akkor 3 hónapig 8-12 ismétlés, majd következő 3 hónap 5-8 ismétlés, stbb..
Tehát elég sok helyen írnak ilyet, hogy váltogatni kell az ismétlésszámot és ne csak 1 féle ismétlést csináljak, hanem különböző tartományban edzek.
Én 8 éve kondizok, szép eredménye is van.
Én mindig akkora súllyal csinálom, hogy maximum 12 ismétlés menjen, ha a 2. körnél már csak max. 8-10 megy, akkor visszább veszek a súlyból és a harmadikat már úgy csinálom, hogy akkor kicsit kisebb súllyal menjen 10-12. Amúgy jártam több személyi edzőhöz is és ők mutatták így.
Komolyan mondom gyerekek, mikor totál kezdők lényegében a semmin agyalnak...🤦♀️🤦♀️
És akkor még erre értelmes választ is várnak.😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!