Nem edzek külön csuklyára, ettől még fejlődhet a csuklyásizmom, vagy alulfejlett lesz?
Figyelt kérdés
Állig húzásnál, fáj a derekam, csuklóm, tehát nem csinálom. A vállvonogatásnak nem sok értelmét látom, annak a 3 centis mozgástartománynak.
Lehúzást, evezést csinálok, ami terheli valamennyire a csuklyát, merev lábas felhúzásnál szoktam még érezni. Elég ennyi rá, vagy kéne célzottam a csuklyát is edzeni? Naturál vagyok, 177 cm 85 kg.
2023. aug. 23. 08:11
1/4 anonim válasza:
Minden olyan gyakorlatnál dolgozik a csuklyás izom, ami során a váll, a vállöv és a lapocka mozog.
2/4 anonim válasza:
Nézz tükörbe, aztán kiderül. A csuklya nagyon változó méretű a gyúrósok körében is. Van akinek sima egyenes nem olyan nagy, de van akinek szép nagy kigömbölyödő. Ízlés és genetika kérdése, hogy mit szeretnél. Ha elégedett vagy, akkor elég amit csinálsz.
3/4 anonim válasza:
Én egykezesekkel csinálok vállvonogatást úgy, hogy hátra és fel húzom a vállam. A súlyzók a testem mellett vannak. Így én nem érzem kicsinek a mozgástartományt.
4/4 anonim válasza:
Vállvonogatás azért nem hülyeség de azon kívül célzott gyakorlatot nem érdemes rá csinálni. Az állig húzást kifejezetten kerülni kell mert a válladat (rotátort) kinyírod vele. A vallvonogatás se muszáj ha nincs lemaradva a csuklya. Egyébként ha túl nagy a csuklya az se jó mert ront az összképen, ugyanis keskenyíti a vállat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!