Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Nem edzek külön csuklyára,...

Nem edzek külön csuklyára, ettől még fejlődhet a csuklyásizmom, vagy alulfejlett lesz?

Figyelt kérdés

Állig húzásnál, fáj a derekam, csuklóm, tehát nem csinálom. A vállvonogatásnak nem sok értelmét látom, annak a 3 centis mozgástartománynak.

Lehúzást, evezést csinálok, ami terheli valamennyire a csuklyát, merev lábas felhúzásnál szoktam még érezni. Elég ennyi rá, vagy kéne célzottam a csuklyát is edzeni? Naturál vagyok, 177 cm 85 kg.

2023. aug. 23. 08:11
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Minden olyan gyakorlatnál dolgozik a csuklyás izom, ami során a váll, a vállöv és a lapocka mozog.
2023. aug. 23. 08:21
 2/4 anonim ***** válasza:
73%
Nézz tükörbe, aztán kiderül. A csuklya nagyon változó méretű a gyúrósok körében is. Van akinek sima egyenes nem olyan nagy, de van akinek szép nagy kigömbölyödő. Ízlés és genetika kérdése, hogy mit szeretnél. Ha elégedett vagy, akkor elég amit csinálsz.
2023. aug. 23. 10:53
 3/4 anonim ***** válasza:
Én egykezesekkel csinálok vállvonogatást úgy, hogy hátra és fel húzom a vállam. A súlyzók a testem mellett vannak. Így én nem érzem kicsinek a mozgástartományt.
2023. aug. 24. 19:19
 4/4 anonim ***** válasza:
Vállvonogatás azért nem hülyeség de azon kívül célzott gyakorlatot nem érdemes rá csinálni. Az állig húzást kifejezetten kerülni kell mert a válladat (rotátort) kinyírod vele. A vallvonogatás se muszáj ha nincs lemaradva a csuklya. Egyébként ha túl nagy a csuklya az se jó mert ront az összképen, ugyanis keskenyíti a vállat.
2023. aug. 26. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!