Alulfejlett a kisfiam: 3 évesen 11 kg és 89 cm. Akiknek szintén ilyen kicsi volt a gyerkőce, mennyire nőtt meg később? 6-7 éves korra, mire suliba ment? Nagyon el vagyok keseredve hogy ilyen kicsike. Orvoshoz járunk de nem tudnak tenni semmit.
Most 18 eves es 157cmagas es 56kg lany
Hat mar nem fog noni az tuti 🤣
Csontkort néztek? Genetikai vizsgálat? Hormonok?
Egyébként 2 éves kortól átlagosan évi ~5 centit nőnek a gyerekek egészen a pubertás kori növekedési ugrásig. Egészséges esetben.
Szóval 3 év alatt nagyjából 15 centi lenne várható.
Annyira egyébként szerintem nem szörnyen kicsi.
Visszamenőleg a rokonok mekkorák? Nagyszülők, dédszülők?
Esetleg genetikai vizsgálat felmerült (arányos törpeség, egyéb betegségek)?
Hol vizsgálják? Érdemes lenne elvinni Budapestre vagy Szegedre.
Köszönöm a válaszokat. Budapesten lakunk. Csontkor is volt, el van maradva az is nagyon.
Endokrinologus szerint 25 percentilisen kéne lennie a szulok mérete alapjan.
Nem törpenovesu.
Éppenhogy megvan az 5 centi novekedes 2 eves kora ota szoval nem tul biztató. Ha 7 eves korara plusz 20 centit no akkor egy 4 eves gyerek meretevel menne iskolaba a kicsi... A táskat se bírná el szerintem, le is esne a válláról szélességében.
A testvere normalisan fejlodik, 6 eves es 119 cm.
Ha egy lany alacsony az sokkal elfogadottabb mintha egy fiu.
Reménykedem, koszonom megegyszer.
Az én lanyom a 3. szülinapján nem érte el a 10.5 kg-ot sem, és 87 centi volt. Voltunk gasztroenterológusnál, endokrinológián, csontkor vizsgálaton, vérételen, és semmit nem találtak. Ez van, ilyen géneket örökölt. Azota eltelt két év, bő 3 kilót hízott ezalatt, most 5 évesen 13.7 kg. Mindig kicsi lesz.
De ha nálatok a csontkor alapján is kisebb, akkor ott endokrin problémák lehetnek. Járjatok utána.
Addig meg fogadd el őt. Kicsi, ez van. Nem szörnyű dolog az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!