Alulfejlett a kisfiam: 3 évesen 11 kg és 89 cm. Akiknek szintén ilyen kicsi volt a gyerkőce, mennyire nőtt meg később? 6-7 éves korra, mire suliba ment? Nagyon el vagyok keseredve hogy ilyen kicsike. Orvoshoz járunk de nem tudnak tenni semmit.
De sajnos multiplex ételallergiás, többször volt már bélgyulladàsa, kb 21 hos koráig folyamatosan, azota egyszer. Ha dietahiba van akkor hasmenese lesz egybol. De az elmult egy evben sokat javult, mar sokszor normalis a szeklete. Alvaszavaros volt kb ket eves koraig, ejjelente 4-6x sirt, pukizott. Mostmar csak 1x kel fel éjjel, de nem sir csak atjon a mi agyunkba. Étvágya is tavaly augusztusban jott meg, elotte szinte semmit sem evett, igy akkor azt mondtak azert nem no. Most sajnos azert nem no mert a tapszert nem fogadja el, ez egy specko tap es nagyon rossz az ize, a gasztros is mondta hogy ne is csodalkozzak ha nem keri.
Endokrinologus elküldott, azt mondta hogy 3 eves kor alatt nem foglalkoznak vele (nov.ben lesz 3). Gasztroshoz jarunk rendszeresen. Megmeri a sulyt hosszt es ennyi. Az allergiákra en jottem ra, a doki csak a tejet mondta, de mint kiderult nagyon sokmindenre allergias. Amiota ezeket elvontam azota eszik gyonyoruen szep mennyisegeket, hust is. Ez pontosan egy eve tortent.
Igen koraszülött is, 36.hetre szuletett majd egy het PIC es antibiotikum. 2660 grammal született.
Egyébként egy ertelmes okos kisfiu, szépen beszel, szobatiszta.
Köszönöm a kommenteket.
Milyen speciális tápszert kap? Nekünk Nutrinidrink MultiFibre-t írtak, és nagyon szereti, leszoktatni se bírjuk róla. Kóstoltam, kicsit vasas az íze, de még így is jó.
Ha esetleg pont azt utálja, egy szót se szóltam. 🙈
Gondolom Peptisorb, az tényleg rossz ízű. Mi a gasztrós javaslatára Sinlac-kal vagy Sinemillel kevertük, úgy nem rossz, megitta (mármint a Sinemilt tápszerszerűen készítettük el, egy kanálhoz 30 ml vízzel, és az innivalója fele Peptisorb volt, a másik fele ez Sinemil-ital).
A táplálékallergiaval meg a korabbi bélgyulladaással azért mar másképp fest a dolog, ne aggódj, tartsátok a diétát és meg fog nőni. Ha pedig csak novemberben lesz 3, akkor pláne nem vészesen picike.
Nálunk amugy 4 és fél éves kor körül volt egy feltörése a súlygörbének, sokkal meredekebb lett. Ha így haladunk, talán fél-egy év múlva, mire 6 éves lesz, el is érjük a 3 percentilis görbét! Juhé! :)
Az egyik uncsitesóm szintén tejallergiás icipici kisgyerek volt, szinte egész általánosban a tornasor végén állt, aztán hirtelen megnőtt, kifejezetten magas férfi lett belőle. Más meg alacsony marad. Barmilyen is lesz, a lényeg, hogy boldog legyen, és ezért sokat tehetsz azzal, ha elfogadod. Minden rendben lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!