Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A konditermi edzésben, testépí...

A konditermi edzésben, testépítésben mennyire lehet fejlődni?

Figyelt kérdés

Nemrég kezdtem el (edzővel), előtte nem sportoltam. Tudom, hogy nagyon sok alázat és kitartás kell, de érdekelne, hogy mennyire lehet fejlődni, hogy mondjuk X hónap vagy év múlva én is a nagy súlyokkal dolgozom, ha kitartó vagyok?

Hiába tudatosítom magamban, hogy nem szabad feladni, amikor én az egyik legkisebb súlyt használom, majd utána odajön a géphez egy csávó (akinek akkora karja van, mint az én combom kb) és rárakja magának az több 10 kilót, akkor kicsit elgondolkodom, hogy van-e értelme ennek, eljuthatok-e oda munkával én is, vagy egyszerűen én ennyire vagyok képes...

2023. aug. 14. 17:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
64%
Én kb. 2 év edzés után nagyobb súlyokkal tudtam dolgozni mint sok ember a teremben akik 10 éve vagy régebb óta járnak. Főleg azoknál akik max 10-20 kilóval nehezebbek mint én. Van aki meg is kérdezte már, hogy cuccolok-e pedig amúgy nincs semmi extra a fizikumomban. Amikor kezdtem a saját súlyomat csak néhányszor tudtam kinyomni fekve, és tudtam csinálni kb. 5 húzódzkodást, szóval gyengén kezdtem én is, bár mást sportoltam előtte. Ha odateszed magad bőven lehet fejlődni, persze ne várd hogy 110 kilós gorilla leszel, az más kategória. Nagyon fontos a gyakorlatok szabályos, koncentrált kivitelezése, étrend (kalória meglegyen de ne legyen túl sok) és sok alvás.
2023. aug. 14. 18:05
 2/13 A kérdező kommentje:
Nyilván nem Mr. Olympia akarok lenni, de szeretném azt elérni néhány év alatt, hogy jó izmos vagyok és nagy súlyokkal csinálom. Nem tudom, hogy elég-e az alázat, a kitartás és a kemény munka vagy van, aki egyszerűen alkalmatlan rá.
2023. aug. 14. 18:15
 3/13 anonim ***** válasza:

"szeretném azt elérni néhány év alatt, hogy jó izmos vagyok és nagy súlyokkal csinálom"

Ez össze is fog jönni, ha elég energiát és tudást raksz az edzésbe, a diétázásba és a regenerációba. Az sokat segít, ha az embernek van egy jó edzője is, aki elindítja a helyes úton az egyént. A lényeg, hogy ne legyenek irreális elvárásaid. Minden bizonnyal az életben nem lesz belőled Jason Momoa, ahogy minden bizonnyal az életben nem fogsz 270 kilóval deadliftelni, de ha egy ténylegesen izmos, ténylegesen esztétikumos fizikumot akarsz építeni egy testsúlyodhoz képest átlagon felüli erőszinttel, az összehozható az évek során, ha nem büdös számodra a munka és a tanulás.

2023. aug. 14. 18:32
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Nyilván nem az a cél, de a sarki edzőterembe se Jason Momoák járnak. Izmosak, ki vannak pattintva rendesen. Ez a célom. Csak nyilván ti is emlékeztek, hogy a legelején még nagyon nehéz elhinni, hogy sokat tudsz fejlődni... És megfordul az ember fejében, hogy van-e egyáltalán értelme.
2023. aug. 14. 18:45
 5/13 anonim ***** válasza:
79%
Én mindig is erős voltam az átlaghoz képest, úgyhogy nekem mondjuk ilyen téren nincsenek negatív emlékeim, de pl. esztétika terén van. Engem az zavart, hogy én vagyok a kövér srác, aki ja, nagy súlyokkal guggol meg deadliftel, de sehogy nem néz ki. Rohadtul cseszte a csőröm, hogy 16 éves 50 kilós fiúk lejönnek mell-bicepszezni, aztán néhány hónap múlva már esztétikusabbak, mint én. Ekkor jöttem rá, hogy basszus, talán a táplálkozást is rendbe kéne rakni, meg hogy mi az a kalória. Így tanul az ember. A saját szorongásai és feszültségei viszik előre a tanulás útján.
2023. aug. 14. 18:48
 6/13 A kérdező kommentje:
Nem tudom,hogy esztétika és erősödés is megy-e egyszerre vagy bennem csak ennyi van. Gyenge vagyok és kész.
2023. aug. 14. 19:32
 7/13 anonim ***** válasza:

5.

Az ilyen ne zavarjon

Mert én is látok ilyet csak amíg én fél év alatt 90-100 kiló fekve nyomásig jutottam addig az évek óta esztétikus gyerekek 50 kilóhoz nem jutottak.

Kérdező

Ha jó a genetikád kitartóan edzel tartasz pihenőnapokat jó a kajád és elég fehérjét viszel be akkor könnyű a fejlődés

2023. aug. 14. 20:04
 8/13 A kérdező kommentje:
Szerintem genetikailag nem menne az erősödés. Gyenge vagyok és kész. Csak így nem tudom, mennyi értelme van energiát és időt fektetni bele. Ha az adottságom nincs meg ehhez a sporthoz.
2023. aug. 14. 20:17
 9/13 anonim ***** válasza:

Személyi edző segíthet

Gyakorlatban és táplálkozás összerakásában

Régen gyenge voltam még a lányok is lenyomtak szkanderban de aztán edzés fehérjedús étrend segített

2023. aug. 14. 20:28
 10/13 MadSeal ***** válasza:

Az egyik haverom üres rúddal kezdte a fekvenyomást, és pár év után jelenleg ő a legjobb fekvenyomó a teremben testsúlyra számítva, tehát semmiképp sem érdemes korán feladni. Mindenki tud erősödni, nyilván más tempóban, de tud. Olyan nincs, hogy genetikailag valaki ne lenne képes az erősödésre, hacsak nincs valami szörnyű halálos betegséged, valamilyen bénulásod, hiányzik a kezed, lábad stb.

Ha arányosan nézzük, általában a leggyengébb emberek fejlődnek a legtöbbet. Ha eleinte mondjuk üres rúdba (20kg) épphogy tudsz párat nyomni, pár év alatt meg megnyomod a 120at, akkor az 6szoros súly. Persze lehet, hogy valaki első edzésén 80kgba nyomogat, az valószínüleg ugyan annyi belefektetett munkával nyomhat 160 felett is, mire te 120at, de ez az ő kiindulásához képest csak 2szeres súly. Persze ez csak példa, nem érdemes magad ilyen genetikai dolgokkal amúgysem hátráltatni, mivel ez komplexebb ennél, de az biztos, hogyha gyengének érzed magad, neked extrém fontos az, hogy törekedj az erősödésre, hisz így hátrányod van a mindennapi életben is, mint fizikai munka terén, de akár az élet más területén is gondot okozhat. Nyilván nem kell mindenkinek 300at húznia, de egy alap erőnlét mindenképp ajánlott.

2023. aug. 14. 23:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!