A konditermi edzésben, testépítésben mennyire lehet fejlődni?
Nemrég kezdtem el (edzővel), előtte nem sportoltam. Tudom, hogy nagyon sok alázat és kitartás kell, de érdekelne, hogy mennyire lehet fejlődni, hogy mondjuk X hónap vagy év múlva én is a nagy súlyokkal dolgozom, ha kitartó vagyok?
Hiába tudatosítom magamban, hogy nem szabad feladni, amikor én az egyik legkisebb súlyt használom, majd utána odajön a géphez egy csávó (akinek akkora karja van, mint az én combom kb) és rárakja magának az több 10 kilót, akkor kicsit elgondolkodom, hogy van-e értelme ennek, eljuthatok-e oda munkával én is, vagy egyszerűen én ennyire vagyok képes...
"szeretném azt elérni néhány év alatt, hogy jó izmos vagyok és nagy súlyokkal csinálom"
Ez össze is fog jönni, ha elég energiát és tudást raksz az edzésbe, a diétázásba és a regenerációba. Az sokat segít, ha az embernek van egy jó edzője is, aki elindítja a helyes úton az egyént. A lényeg, hogy ne legyenek irreális elvárásaid. Minden bizonnyal az életben nem lesz belőled Jason Momoa, ahogy minden bizonnyal az életben nem fogsz 270 kilóval deadliftelni, de ha egy ténylegesen izmos, ténylegesen esztétikumos fizikumot akarsz építeni egy testsúlyodhoz képest átlagon felüli erőszinttel, az összehozható az évek során, ha nem büdös számodra a munka és a tanulás.
5.
Az ilyen ne zavarjon
Mert én is látok ilyet csak amíg én fél év alatt 90-100 kiló fekve nyomásig jutottam addig az évek óta esztétikus gyerekek 50 kilóhoz nem jutottak.
Kérdező
Ha jó a genetikád kitartóan edzel tartasz pihenőnapokat jó a kajád és elég fehérjét viszel be akkor könnyű a fejlődés
Személyi edző segíthet
Gyakorlatban és táplálkozás összerakásában
Régen gyenge voltam még a lányok is lenyomtak szkanderban de aztán edzés fehérjedús étrend segített
Az egyik haverom üres rúddal kezdte a fekvenyomást, és pár év után jelenleg ő a legjobb fekvenyomó a teremben testsúlyra számítva, tehát semmiképp sem érdemes korán feladni. Mindenki tud erősödni, nyilván más tempóban, de tud. Olyan nincs, hogy genetikailag valaki ne lenne képes az erősödésre, hacsak nincs valami szörnyű halálos betegséged, valamilyen bénulásod, hiányzik a kezed, lábad stb.
Ha arányosan nézzük, általában a leggyengébb emberek fejlődnek a legtöbbet. Ha eleinte mondjuk üres rúdba (20kg) épphogy tudsz párat nyomni, pár év alatt meg megnyomod a 120at, akkor az 6szoros súly. Persze lehet, hogy valaki első edzésén 80kgba nyomogat, az valószínüleg ugyan annyi belefektetett munkával nyomhat 160 felett is, mire te 120at, de ez az ő kiindulásához képest csak 2szeres súly. Persze ez csak példa, nem érdemes magad ilyen genetikai dolgokkal amúgysem hátráltatni, mivel ez komplexebb ennél, de az biztos, hogyha gyengének érzed magad, neked extrém fontos az, hogy törekedj az erősödésre, hisz így hátrányod van a mindennapi életben is, mint fizikai munka terén, de akár az élet más területén is gondot okozhat. Nyilván nem kell mindenkinek 300at húznia, de egy alap erőnlét mindenképp ajánlott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!