Ezekkel az adatokkal szálkásítani vagy tömegelni érdemes?
A BMI-t azt nem százalékban adják, szerintem Te a testzsírszázalékra gondoltál.
Ha 20%-os a testzsír, akkor semmiképp se kezdj bele eszetlen tömegelésbe.. Mennyi akarsz lenni a tömegelés végére? 25%? Már ez a 20% is sok.
Amit tudok ajánlani, hogy alacsony kalóriadeficit mellett legalább 1.6g/testsúlykg fehérjbevitel és progresszív súlyzós edzés. Ezzel fogyni fogsz, de az edzés és magas fehérjebevitel miatt szálkásabb, "izmosabb" leszel. A cél legyen mondjuk 13-15% testzsír, és, ha ez meg van, akkor kezdhetsz egy nagyon lassú (minimális többlet, körülbelül +100-200 kalória a szintentartásodhoz képest) izomépítésbe.
Olyat semmiképp se csinálj, hogy 500-1000, vagy még ennél is több kalóriatöbbletben leszel, mert abból csak elhízás lesz a vége.
Manapság már minden második fiú szétfolyik.
20% testzsírnál fogynod kéne edzés mellett amíg 15 alá nem mész, utánna szépen lassan tömegelhetsz, természetesen ésszel.
#1 szerintem össze vissza keverik az emberek hogy mennyi töbletben vannak mert sokaknak fogalmuk sincs h mennyi a tartási kalóriájuk. Arról nem beszélve hogy a tartási kalória is változik ha izmosodik az illető, vagy szimplán nehezebb lesz.
Én inkább azt mondanám hogy átlag 0.5 kg körüli súlynövekedést kéne becélozni tömegelésnél
Mi a célod kérdező? Szálkásabb, definiáltabb testet akarsz 15-20% testzsírral? Mert akkor szálkásíts!
Vagy csak simán nagydarab szeretnél lenni? Ez esetben tömegelj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!