Hogyan kell értelmezni a progressziót? Mikor tudhatom azt, hogy stagnálok?
Mármint, nyilván az elején mindentől fejlődik az ember és nem kizárt az edzésről edzésre való + súly használata sem.
Viszont, kicsit haladóbb szinten ez már egyáltalán nem így van.
2 éve edzek, és nem tudom, hogy azért nem fejlődök, mert a kaja,regeneráció,edzés hármas közül valamelyik nincs rendben, vagy szimplán csak ez normális?
Honnan tudhatom azt, hogy nem fejlődök semmit?
Mondjuk, ha 3-4 hétig ugyanazon a munkasúlyon vagyok ugyanannyi ismétléssel és nem vagyok képes ismétlésszámot/súlyt emelni?
Ez reális lenne, mondjuk 5 év edzés után, de 2 év edzés után ha ez történik, akkor valószínűleg nincs rendben valami?
Pl.: mellhez húzásnál már jópár hete ugyanannyi ismétlést tudok megcsinálni.
10 sorozatom van hátra 1 héten, minden sorozat bukásig megy. De nem csak a hát ilyen, mondhatnám a mellet is, vagy akár a kart, bármit.
Mindenre 10 sorozat van / hét, kivéve kar és váll. Karnál 6-6 bicepsz/tricepsz, és 6 oldalsó váll.
Regenerációt tekintve tudom, hogy az alvás a mérvadó. Napi 7-8-9 óra alvás mindig megvan, viszont elég szakaszosan alszom. Sokszor felébredek, viszont azonnal vissza tudok aludni és sosem érzem magam fáradtnak, ezért is gondolom azt, hogy az alvással nem lehet probléma.
Edzést tekintve, mint írtam, 10 sorozat a nagyobb izmokra, 6 a kisebbekre, viszont ezek intenzív, bukásig történő sorozatok.
És, ami talán a legnagyobb probléma lehet, az az, hogy 2200-2300 kalóriát eszek, ami nem tudom, hogy elég-e. Az a probléma, hogy ha ennél többet eszek, akkor hízok (170 cm vagyok és 70kg), ami azért érdekes, mert iszonyatosan aktív vagyok a nap folyamán. heti 5 edzés mellett naponta sétálok 12-15km-t, és e mellett ülőmunkát végzek, ezért is kicsit fura, hogy 2200 kalória a szintentartásom. Viszont a kalóriákkal sem kellene gondban lennem, hiszen ez ha minden igaz szintentartás vagy talán egy nagyon alacsony többlet.
kb. 5g/testsúlykg szénhidrát, 2g/testsúlykg fehérje, a maradék pedig zsír. Napi 3 liter vizet iszom, tápkiegek közül pedig csak kreatint szedek.
Mi lehet a probléma ami miatt úgy érzem, hogy csak egyhelyben toporgok? Emeljek a kalórián? De hát akkor hízni fogok, és nem célom behízni, mint egy disznó.. Vegyek vissza a volumenből, mert ez a 10 sorozat bukásig történő edzés sok lenne?
Látatlanban nehéz megmondani.
De én növelnék a volumenen, pl. mellre mehet nyugodtan 12 (vagy több) munkasorozat hetente, karra is az a 6 szerintem kevés.
Kalóriabevitelen is emelnék a helyedben, próbáld ki mondjuk 3-400-as többlettel, úgyse 2 nap alatt fogsz behízni, ha pedig túlságosan zsírosodsz, visszaveszel belőle. De mondom ezt így látatlanban nehéz, és lehet ennél összetettebb megoldás, vagy tök más a probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!