Kezdokent hogyan kezdjek neki?24/F
Nemreg elhataroztam magam a test eddzes mellett. Szeretnek leadni par kilot es izmot epiteni. Vettem is egy berletet az egyik helyi kondiba. Viszont ami a problemam, hogy fogalmam sincs, hogy egyaltalan mit kene ott csinalnom… geprol gepre jarok, probalgatom oket de nem erzem azt, hogy jo uton jarnek.
A masik pedig az, hogy fogalmam sincs mit kene taplalkoznom. Igyekszem egeszsegesnek tuno dolgokat enni meg vasarlok protein szeletet de nem tudom, hogy alapvetoen osszesegeben nezve jo kajakat fogyasztok e. Egy szo mit szaz teljesen tanacstalan vagyok mind a taplalkozas mind az eddzes teren. Szerintetek mit kene tennem az eredmenyes fejlodes erdekeben?..
Ha ennyire ötleted sincs, nem lenne hülyeség legalább egy hónapra egy személyi edző alkalmazásába beruházni...
Tanítsa meg neked a gyakorlatokat, írjon edzéstervet, aztán majd egyedül is tudod tovább csinálni.
Étrend: számtalan van a neten, a fehérjeszeletet felejtsd el, az csak egy drága nasi, semmi más... van olyan személyi edző, aki ebben is tud segíteni, de az én edzőm pl. nem vállal ilyet, azt mondja, annyira nem ért hozzá, hogy az ő terve jobb legyen, mint a netről letöltött... szóval vagy a net, vagy a kalóriaszámolás, vagy egy dietetikus.
3: esetleg tudsz ajanlani ilyesmi alkalmazast?
Etrendet mar probaltam a neten keresgelni de sajnos nem talaltam… esetleg ahol te nezed, azt az oldalt megosztanad velem? Illetve a protein szelet tenyleg ennyire nem jo? Igazabol en a feherje tartalmara alapozom, ami egeszen sok ahogy olvastam rajta. Bar tenyleg draga…
"protein szelet tenyleg ennyire nem jo?"
Mire jó? Mire nem jó? Mi az, hogy egészséges? Mit jelent ez a te fejedben? A protein szelet egy tápkiegészítő, ami akkor lehet célszerű, ha nincs meg a napi 1,5 g/tskg fehérje szilárd ételből, és pótolni szeretnéd valahogy. Akkor is jó lehet, ha valami nasira vágysz, de alacsony a kalóriakereted, ezért nem fér bele a sütizablálás, úgyhogy inkább megeszel egy low calorie protein szeletet.
Egyébként meg nézd meg az 1. kommentelő által belinkelt videót, és minden információ megkapsz 40 perc alatt ahhoz, hogy kezdőként tökéletesen el tudj indulni az edzés és a sporttáplálkozás útján.
A valaszok alapjan hitelesek a belinkelt videok, akkor megnezem majd oket.
A szemelyi eddzokkel az a baj (legalabbis hallomasbol), hogy sok “kokler” van es nagyon dragak alapvetoen. Oszinten szolva en ugy vagyok vele hogy ha magam is feltudom szedni a szukseges tudast mas forrasokbol ingyen akkor inkabb azt fogom tenni. De ha itt mindenki azt mknjda hogy ez lehetetlen es szuksegszeru a szemelyi edzo akkor elfogok ezen is gondolkodni barmennyire is szukos a koltsegvetesem
Vannak jó személyi edzők, és vannak kókler személyi edzők is. Nyilván a kóklerek vannak túlsúlyban, de vannak jó szakemberek is.
Az 1. válaszoló által bemásolt videók tényleg bőven elegendők ahhoz, hogy képbe kerülj a súlyzós edzéssel és a táplálkozással kapcsolatban, ennél jobban kár túlmisztifikálni a dolgot. Nyilván igaz, hogy ez a sportág bővebb téma két videónál, de valójában naturál hobboigyúrós szinten ez a sportág tényleg nem több két videónál. Ha nagyon azt érzed, hogy a gyakorlatok technikai végrehajtásában segítségre lenne szükséged, és nem elgendők az oktatóvideók, vagy később úgy döntesz, hogy versenyzői ambícióid vannak, akkor egy jó személyi edző felkeresése nyilván indokolt lehet, de addig meg televan a net szakmai anyagokkal, amik ingyen hozzáférhetők két kattintással.
semmikép se gyakori kérdéseken.
keress egy személyi edzőt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!