Ha 2 nap kihagyásokkal tudok végezni egy teljes testes edzést, akkor azt hogy végezzem?
Figyelt kérdés
Így van a beosztásom, de be is jön a teljes testes.
Átlagban 2 nap pihenőkkel tudok végezni egy edzést. Nagyon ritkán 1 vagy 3 nap pihivel. Ez így heti 2-3 edzés. Mire figyeljek oda?
2023. jún. 8. 15:38
1/3 A kérdező kommentje:
Naturál vagyok.
2023. jún. 8. 15:38
2/3 anonim válasza:
Arra, hogy menedzseld jól az intenzitást/volument. Ha ez megvan, akkor a regeneráció is teljesen rendben lesz. Én is heti 3 teljes testes edzésprogramot követek, és több ügyfelem is.
3/3 anonim válasza:
A teljes test nekem is jobban bevált, mint a hagyományos osztott testépítő, pedig azt is csináltam évekig. Heti 2x végzek teljes testedzést hétfő/péntek az összetett alapgyakorlatokra fókuszálva csak! Ma már inkább kicsit erőemelő jellegű edzéseket végzek és a régebbi "testépítős" edzésterveimhez képest csak a töredékét csinálom, még is jobban fejlődök erőben és izomban is heti 2 edzéstől. Naturálon fokozatos kisléptékű progressziót kell tartani, nem siettetni a fejlődést, meg ahogy írták a regenerációra is figyelni kell. Ha tartod, hogy az 1. edzés nehéz legyen a 2. meg könnyebb max 70-75%-os, és inkább technika gyakorlására koncentrálsz a 2. edzésen, akkor a regenerációra nem lesz gond és a következő hétre lesz pici fejlődés. Ha havonta 1x tudsz egy picit emelni a súlyon, akkor már elégedett lehetsz (de ha kicsit ritkábban akkor sem kell kétségbe esni, normális), nem érdemes siettetni, mert naturálon könnyű pár hét alatt túleddzeni magad, ami sérüléshez és/vagy stagnáláshoz vezet. Kezd mindig a legnehezebb gyakorlatokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!