Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Így lehet egy kicsit izmosodni?

Így lehet egy kicsit izmosodni?

Figyelt kérdés
Pl a húzódzkodón csak simán, alsó szűk alsó fogásban tartom magam ameddig bírom, aztán lassan leengedem magam. Után érzem, hogy meglett terhelve rendbesen.

2023. máj. 20. 23:37
 1/7 anonim ***** válasza:
igen, persze.
2023. máj. 21. 00:21
 2/7 anonim ***** válasza:
81%

Csak ennyi lenne az egész edzés?

Izmosodás függ nagyban a megfelelő táplálkozástól és edzéstől is. Csak húzódzkodástól nagy változás nem lesz. De ha egy jó kis kar edzéshez beilleszted gyakorlatként akkor az tökéletes :)

2023. máj. 21. 00:56
 3/7 A kérdező kommentje:
Igen így értettem kettes plusszba beillesztés. 😉
2023. máj. 21. 09:03
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
A saját testsúlyos húzódzkodás, és annak minden variációja hamar megszűnik hipertrofikus stimulus lenni, de plusz súllyal nehezítve a húzódzkodás a legjobb gyakorlatok közé tartozik. Eleinte amúgy biztosan az általad leírt gyakorlatvariáció is jó.
2023. máj. 21. 12:32
 5/7 anonim ***** válasza:

Ez csak részben igaz, amit az utolsó ír. Egyrészt ha az ember testsúlya növekszik, az egy darabig kellő ellenállást nyújt. Másrészt edzésen, ha más gyakorlatokkal is fárasztod a bicepszed/hátad, akkor eleve kevesebb húzódzkodás fog menni, tehát nem kell attól félni, hogy túl sokat tudsz húzódzkodni. (Nem beszélve arról, hogy a legtöbb ember képtelen szabályosan húzódzkodni, helyette csak rángatóznak, már ha húzódzkodnak egyáltalán.)

Példa erre, hogy én kb. 175 centisen és 60 kilósan kezdtem edzeni, kb. 3 hónap alatt eljutottam a 10 szabályos húzódzkodásig. Most, 15 év edzés után 192 centi vagyok és 105 kg, és ugyanúgy 10 megy, de ha pl. koncentrált bicepszezem a "bicepszes" (magam felé néző tenyerű) húzódzkodás helyett, akkor van, hogy csak 5-6 megy, és akkor csak rest-pause-zal jutok el a 8-10 ismétlésig.

2023. jún. 1. 13:48
 6/7 A kérdező kommentje:
Wow. De akkor gondolom elég fiatalon kezdtél edzeni.
2023. jún. 1. 13:57
 7/7 anonim ***** válasza:

Igen, 15 éves korom táján.

Közben leesett, hogy rosszul fogalmaztam az előző kommentben.

Helyesen:

"de ha pl. koncentrált bicepszezem a "bicepszes" (magam felé néző tenyerű) húzódzkodás ELŐTT, akkor van, hogy a húzódzkodásból csak 5-6 megy, és akkor csak rest-pause-zal jutok el a 8-10 ismétlésig"

2023. jún. 1. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!