Nők számára mennyire lehet problémás a súlyzózás?
Figyelt kérdés
Úgy tudom, a súlyzós edzésnél nagy terhelés éri a medencealapot, ami okozhat problémákat (inkontinencia, aranyér), illetve a női szerveket tartó szalagok megereszkedését. Izomépítéshez, erősítéshez viszont elvileg súlyok kellenek. Nem feltétlenül nagy súlyokra gondolok, nők számára akár kisebb is problémás lehet szerintem. Mik a tapasztalatok, vélemények?2023. máj. 17. 10:25
1/6 anonim válasza:
Ilyen szempontból nincs jelentős különbség férfi és nő között, hanem egyéni hajlam kérdése. Egészséges felnőtt embernél meg lehet találni azt az intenzitás szintet illetve azokat a gyakorlatokat, ahol úgy lehet izmosodni, hogy cserébe nincs egészségkárosító hatása. Ennek a kitapasztalásához viszont lehet hogy sok türelem, tapasztalat kell, vagy gyógytornával kell indítani.
2/6 anonim válasza:
Több millió női erőemelő van, akinek nincs inkontinenciája, nincs aranyere, egészségesek a szalagjai, mégis rohadt nagy súlyokkal dolgoznak. Ergo ha egy jó edzésprogramot követsz helyes technikai végrehajtással, akkor az erőedzés mind nőkre, mind férfiakra csak pozitív hatással lesz, negatív hatással semmiképp.
3/6 anonim válasza:
2 es Te ismered személyesen ezt a több millió nőt? Ha már így kijelented ezt a marhaságot?
4/6 anonim válasza:
Kedves kérdező, nem tudom hol hallottad ezt de legközelebb ne tájékozódj onnan. A súlyzós edzés pont hogy megerősíti a medence és gát izmait is és csökkenti ezen problémák előfordulását. Rossz végrehajtással okozhat problémákat de az minden sportra igaz.
5/6 anonim válasza:
6/6 anonim válasza:
Jézusom mennyi hülye van itt. Az a baj hogy elég sok a pancser az edzők között. Nyilván okozhat gondot, ez is, és még sok minden más amit nagy arccal nem létezőnek nyilvánítanak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!