Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mennyire kell tömegeléshez...

Mennyire kell tömegeléshez némi zsirpárna?

Figyelt kérdés
(8-10kg fölösleg van rajtam, de ezt kicsit már soknak érzem)
2023. ápr. 30. 14:40
 1/4 anonim ***** válasza:
81%
What? Ha van rajtad 8-10 kiló felesleg, akkor hova akarsz tömegelni? Hátha lesz rajtad 15-20 kiló felesleg? Nem lenne mind egészségügyileg, mind esztétikailag, mind izomépítésileg célszerűbb, ha nem lenne rajtad semmi felesleg, hanem egy szintentartó kalóriabevitel mentén folytatnád a progresszív súlyzós edzést, aztán egészséges lennél, jól néznél ki, erős lennél? Ha nem vagy szteroidos versenyző, akkor tudatlan naturál hobbigyúrósként miért ebben a "tömegelős-szálkásítós" bullshitben gondolkozol?
2023. ápr. 30. 14:48
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Mi az, hogy kell? Miért kellene? Nyilván izmot építeni nem tudsz zsír nélkül, de ez nem azt jelenti, hogy el kell hízni.

Az a baj, hogy a legtöbb embernél a tömegelés tényleg csak annyi, hogy menjen felfelé a mérleg és akkor már elégedett is vagyok..

Egy normálisan felépített étrendben, ahol jobb esetben 2-3 évig tömegelsz és ez alatt az idő alatt felszedsz mondjuk 7-10kg-ot, nem hinném, hogy túlságosan változna a testzsírszázalékod a kiindulóponthoz képest.

2023. ápr. 30. 14:56
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha évek óta tömegelsz és felment másfélszer ennyi izomtömeg, akkor még nem is vészes, ennyi zsír pár hónap alatt lemegy. Ha ezt pár hónapon vagy 1 éven belül érted el, akkor akármilyen is gyorsan tud fejlődni az izom, az arányok extrémen elcsúsztak.

És azért még az is számít, hogy egy alacsony keszeg szálkás testhez képest van +10kg zsír, vagy már egy normálisabbnak tekintett testhez képest.

2023. ápr. 30. 17:43
 4/4 anonim ***** válasza:

Mihez képes sok?

Ez relatív.

A nulla zsirhoz merve vagy 10% hoz merve vagy mihez?

Hány kiló/magas vagy?

Nem mindegy hogy 100 kiló testsúlyhoz merve

vagy 80 kilóhoz!

90 kilósan akkora belem volt hogy izzadtam mint egy ló amikor szereltem.

Aztán 100 fölött meg teljesen okés minden nem érzem hogy sok lenne a zsír rajtam.Ami nem azt jelenti hogy nincs de az arányok sokkal jobbak lettek.

Vágd visszább óvatosan a calóriákat és adj elég időt magadnak.

2023. máj. 1. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!