Fekvenyomásnál hol kell fogni a rudat hogy a lehető legnagyobb súllyal tudjunk nyomni?
Figyelt kérdés
Én viszonylag szűken fogom, kb vállszélesnél kicsit szélesebben, de úgy érzem hogy többre is képes lehetnék, nem fejlődök annyira amennyire kéne szerintem. De mivel megszoktam már ezt a fogást, szélesebbel kevesebb megy. Érdemes lenne átszoktatnom magam szélesebb fogásra? Mellizom növelése nem cél, persze a kettő nyilván együtt jár.2023. márc. 28. 15:29
1/3 anonim válasza:
Erőemelő versenyeken rendre azok nyomnak legnagyobb súllyal a kategóriájukban, akiknek a legnagyobb a hídjuk, mellette pedig a legszélesebb a fogásuk. Most már IPF-nél új szabályozás van érvényben, és a fogásszélesség is meg van határozva, szóval ha ott versenyeznél, akkor mindenképp a sztenderd és az előírás alapján gyakorold a presst. Egyébként meg teljesen egyéni genetikától, anatómiától, mobilitástól, szokástól függ, hogy ki milyen fogásszélességgel tud nagyot nyomni. Akinek a nyomása stagnál, annak a legritkább esetben a fogással van a gond, sokkal inkább a programozással.
2/3 anonim válasza:
Egyes lényegében leírta.
Nekem a szűk fogás mondjuk mindig is sokkal jobban ment, +5-10 kilót is rátudok úgy tenni, ami tudom, hogy nem a legoptimálisabb :D
De a tricepszem, vállam nagyon erős a többihez képest.
3/3 Sertés válasza:
Úgy emlékszem, hogy erőemelésben 80 cm a maximális fogásszélesség. Egyébként simán átszokik rá az ember, csak fokozatosan növeld a szélességet. Nekem fél év volt, mire átszoktam a maximális szélességre és a nagyobb súlyokra, amit még a csuklóm kibírt. Végül úgy tűnt, hogy a csúcsdöntéseken túl, a széles fogással végzett fekvenyomástól, jóval laposabb és szélesebb (esztétikusabb?) formájú is lett a mellizmom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!