Ha alapból nem jó a vádli genetikám van rá esély hogy valamikor arányos legyen a combjaimmal? Hogyan edzek rá?
"van rá esély hogy valamikor arányos legyen a combjaimmal?"
Van rá esély.
"Hogyan edzek rá?"
A szörnyű igazság az a vádliról ami sokaknak nem tetszik, hogy sajnos nagyon kis mértékben lehet fejleszteni. Akinek genetikailag gyengébb, annak sosem lesz igazán látványos.
Ezért simán elképzelhető hogy aránytalanul fog mutatni, de arról már nem tehetsz.
2:
Nem láttam még olyat, hogy valaki sok évig aktívan kerékparozott volna, és kicsi lenne a vádlija.
Azért fogják rá sokan a genetikára, mert a vádli nem olyan, hogy heti egyszer csinálsz pár sorozatot, aztán ennyi. Akinek izmos vádlija van, az sok éven át csinált valami intenzívet és rendszereset, ami erősítette a vádliját.
"Nem láttam még olyat, hogy valaki sok évig aktívan kerékparozott volna, és kicsi lenne a vádlija."
Én igen, nem is egyet!
4:
Gondolom kocabringást. Én nem erre a kategóriqra gondolok, hanem akinél legalább komoly hobbi.
Aki átlag heti 4-5 napon, naponta 38 km-t teker 30 éve az minek nevezhető?
6:
Ha montis és ezt intenzíven, nehéz, emelkedős terepen teszi, akkor nem hiszem, hogy ne lenne izmos vádlija.
Ha síkon teszi kényelmes tempóban, akkor nem sokminden.
Emelkedők és lejtők vàltakoznak. Nem sík de nem is hegyvidék.
8:
De ez bringás léptékben nem egy nagy mennyiség. Outisok simán megtesznek hétvégén 200+ km-t egy nap, a hétközbeni 50-60 km-es adagjuk után. Amit írsz, azt én futóként keresztedzésként csinálom meg, úgy hogy nem hobbim a bringázás.
És ugye intenzitásról nem beszéltünk, ami vádli izom (és combizom) szempontjából lényeges szempont. Plusz tekerési stílus, van aki erősebben nyomja vádliból, van aki inkább csak combból.
Nekem simán rengeteget izmosodott a vádlim, mikor többet kezdtem bringázni, plusz rendszeresen mászok, előtte nekem is kb. semmi volt.
Becsülendő hogy erőemelő, futó, kerékpáros, falmászó és még ki tudja miket sportolsz egyszerre.Te írtad hogy hobbi szintről beszélünk. Én írtam egy konkrét példát rá.
Azt is elhiszem, hogy verseny szintű kerékpárosokhoz képest az semmi ha valaki 40 kilométert teker napi szinten 30 valahány éve úgy hogy egyébként 60 éves elmúlt az ember. De ez nem azt jelenti hogy csak ennyit tud, vagy hogy sosem teker ennél többet.
"Plusz tekerési stílus, van aki erősebben nyomja vádliból, van aki inkább csak combból."
Ezzel egyetértek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!