Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mit tesztek, hogy minimalizálj...

Mit tesztek, hogy minimalizáljátok a betegség miatt kimaradt edzések okozta károkat?

Figyelt kérdés
Eléggé elkapott valami. Enni is alig bírok , csak fekszek egész nap. Magamat ismerve kelleni fog kb 2 hét mire helyrejövök es mehetek újra edzeni. A szükséges kajának is max a felét tudom megenni. Mit csináljak , hogy a lehető legkevesebbet veszítsek emiatt? Igyak több fehérjeturmixot? ( inni bírok szerencsére )

2023. márc. 23. 07:53
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Pihenj.

2 hét nem a világvége.

2023. márc. 23. 08:54
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Versenyre készülsz? Profi vagy? Gondolom nem, akkor meg hova sietsz?
2023. márc. 23. 09:00
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha egy sportoló lebetegszik, akkor a legfontosabb, hogy minél hamarabb meggyógyuljon, ezáltal minél hamarabb visszatérhessen az edzéshez és a diétához. Még egy versenyzőnek is ez a legfontosabb, pláne egy naturál hobbigyúrósnak. Ilyenkor ha valami nem esik jól, akkor ne csináld, csak pihenj, gyógyulj, legyél jobban minél hamarabb. Ilyenkor ne azon agyalj, hogy basszus, nincs meg az 1.5 g/tskg fehérje, most mi lesz, mert így lesz egy 1-2 hetes betegségből 3-4 hét. A fehérjeturmix helyett inkább a vitaminkészítményeket nyomasd. Bár amúgy Gyergyószegi Feri pár hónapja osztott meg egy kutatási anyagot, amiben kimutatták, hogy betegség esetén a magas fehérjebevitel immunológiai szempontból előnyös lehet, de ebbe most kár belemenni.
2023. márc. 23. 09:04
 4/9 anonim ***** válasza:
85%

Én minden 3. hónapban leállok 1 hétre , ilyenkor csak lightosabban edzek.. MOndhatni beterveztem az ilyesmit..

QAnnyi a lényeg hogy amikor elkezed újra ne maximális súlyokkal és intenzitással csináld hanem kicsit gyengébbel a maximumodhoz képest legalább 1-2 hétig.

2023. márc. 23. 09:38
 5/9 anonim ***** válasza:
Szerinted 1-2 hét alatt tudsz veszíteni jelentős mennyiségű izmot? Van rajtad egyáltalán annyi izom, ami miatt aggódnod kellene, hogy elveszíted?
2023. márc. 23. 14:56
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
A kérdésed alapján nem vagy egy izomkolosszus, szóval nem kell aggódni, két hét alatt kb. semmi változás nem lesz. Ha jön egy komolyabb betegség, vagy műtét, ennél több idő ki fog esni.
2023. márc. 23. 16:21
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek, nyögött tovább a kanapén , és tolom a vitamint .

Azt vágom, hogy izmot nem nagyon veszítek, erőben és főleg állóképességben tudok nagyon visszaesni. És ez már a második alkalom 3 hónapon belül, aztán mire összeszedtem volna magam az első kihagyás után, utána jött megint ( egyáltalán nem vagyok beteges , nem tudom mi ez). Frusztrál. Haladnék, csinálnám tovább , de megint nem tudom, és ez bosszant na. Nincs nagy tètje, én is tudom, de attól még nem esik jól a lelkemnek.

2023. márc. 23. 23:01
 8/9 anonim ***** válasza:
pedig ha már a második alkalom 3 hónapon belül akkor túltolod jó eséllyel. a tested jelez.
2023. márc. 25. 09:29
 9/9 A kérdező kommentje:
Lehet amúgy. Kicsit vissza is vettem az intenzitásból. Bár szerintem nem az edzés sok ( heti 3-szor tudok menni), hanem a stressz, ami miatt nem alszom rendesen. Ennél kevesebbet azért nem akarok menni terembe.
2023. márc. 26. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!