Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Alsó-felső test felbontás így?

Alsó-felső test felbontás így?

Figyelt kérdés

Egyetemre járok, hétfőtől péntekig ott vagyok, viszont szerdán van egy tesim, ahol van konditerem.

Vagyis szerda, péntek este, szombat és vasárnap van időm edzeni.

Eddig heti 3 teljes testes edzést toltam, szerda-péntek este-vasárnap.

Viszont a teljes testes felbontás nem a kedvenc felbontásom, más felbontásban jobban szeretek edzeni.

Arra gondoltam, hogy heti 4 napos alsó-felső felbontásra váltanék.

Viszont ezt csak úgy tudnám megoldani, hogy

szerda-péntek este-szombat-vasárnap

Azaz péntek-szombat-vasárnap egymás után 3 nap edzenék. Az lenne a kérdésem, hogy így is megoldható, vagy sok lenne, 3 nap egymás után?

Valószínűleg a 3 nap így nézne ki: felsőtest-alsótest-felsőtest.

2023. márc. 18. 12:30
 1/4 anonim ***** válasza:
52%
Programozd úgy az intenzitást és a volument, hogy az ne menjen regeneráció rovására. Ha ezt megoldod, jön a progresszió, erősödsz, izmosodsz, fejlődsz, akkor jó ez a felosztás, ha nem, akkor nem.
2023. márc. 18. 12:43
 2/4 anonim ***** válasza:
58%

3 nap egymás után abban az esetben rendben lenne, ha pl ilyen sorrendben lenne:

Mell-váll-tricepsz

Hát-bicepsz

Láb

Ebben az esetben na 3 napon belül nem fogod 2x edzeni ugyanazt az izomcsoportot, azaz tud regenerálódni.

De, az felsőtest-alsótest-felsőtest 3 napban garantálom, hogy nem fogsz tudni regenerálódni, hacsak nem zéró intenzitással fogsz edzeni.. Itt 3 napon belül 2x terheled le a felsőtest izmait, ami rengeteg.

Ha intenzíven edzel, nem kizárt akár a 3 napos regenerálódási idő sem, de ezt nyilván egyéne válogatja.

Ha csak így tudod megoldani az edzésnapokat, akkor én maradnék a 3 napos edzésnél.

Szerda: felsőtest

Péntek: láb

Szombat: felsőtest

Itt szerda és szombat között eltelik 2 nap, ennyi idő elég.

Egyébként pedig:

Az edzésnapok száma lényegtelen. A volumen fog számítani. Azaz, ha te az előző edzésednél megcsináltál 12 sorozatot mellre, de váltasz 4 napos edzésre és ott is 12 sorozat van, gyakorlatilag szó szerint ugyanaz.

Én, ha csak így tudnám megoldani az edzéseket, akkor nem váltanék 4 naposra, hanem a felsőtest-alsótest-felsőtest módszert csinálnám

2023. márc. 18. 13:40
 3/4 A kérdező kommentje:

És ha mondjuk úgy oldanám meg, hogy ugye szerda és szombat az láb (combfeszítő, combhajlító, vádli)

A pénteki és vasárnapi felsőtest meg olyan lenne, hogy az egyik nyomó centrikus, míg a másik húzó centrikus?

Azaz mondjuk pénteken csinálok 9 sorozatot mellre, 9-et vállra, 6-ot tricepszre 3-at hátra, 3-at bicepszre

Vasárnap pedig 9 sorozat hátra, 6 bicepszre, 3 vállra, 3 mellre és 3 tricepszre?

2023. márc. 18. 14:27
 4/4 anonim ***** válasza:

Ez mindenképp jobb megoldás, ez is egy működőképes dolog lehet.

Programozd úgy az edzésed, hogy intenzív legyen, és regenerálódni is tudj.

A lábnapokra így különösen figyelj oda, mert egy szerdai kemény lábazás után nemhiszem, hogy fogsz tudni regenerálódni péntekre. Ilyen esetben én nem nagyon mennék RPE 8 felé.

2023. márc. 18. 14:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!