Alsó-felső test felbontás így?
Egyetemre járok, hétfőtől péntekig ott vagyok, viszont szerdán van egy tesim, ahol van konditerem.
Vagyis szerda, péntek este, szombat és vasárnap van időm edzeni.
Eddig heti 3 teljes testes edzést toltam, szerda-péntek este-vasárnap.
Viszont a teljes testes felbontás nem a kedvenc felbontásom, más felbontásban jobban szeretek edzeni.
Arra gondoltam, hogy heti 4 napos alsó-felső felbontásra váltanék.
Viszont ezt csak úgy tudnám megoldani, hogy
szerda-péntek este-szombat-vasárnap
Azaz péntek-szombat-vasárnap egymás után 3 nap edzenék. Az lenne a kérdésem, hogy így is megoldható, vagy sok lenne, 3 nap egymás után?
Valószínűleg a 3 nap így nézne ki: felsőtest-alsótest-felsőtest.
3 nap egymás után abban az esetben rendben lenne, ha pl ilyen sorrendben lenne:
Mell-váll-tricepsz
Hát-bicepsz
Láb
Ebben az esetben na 3 napon belül nem fogod 2x edzeni ugyanazt az izomcsoportot, azaz tud regenerálódni.
De, az felsőtest-alsótest-felsőtest 3 napban garantálom, hogy nem fogsz tudni regenerálódni, hacsak nem zéró intenzitással fogsz edzeni.. Itt 3 napon belül 2x terheled le a felsőtest izmait, ami rengeteg.
Ha intenzíven edzel, nem kizárt akár a 3 napos regenerálódási idő sem, de ezt nyilván egyéne válogatja.
Ha csak így tudod megoldani az edzésnapokat, akkor én maradnék a 3 napos edzésnél.
Szerda: felsőtest
Péntek: láb
Szombat: felsőtest
Itt szerda és szombat között eltelik 2 nap, ennyi idő elég.
Egyébként pedig:
Az edzésnapok száma lényegtelen. A volumen fog számítani. Azaz, ha te az előző edzésednél megcsináltál 12 sorozatot mellre, de váltasz 4 napos edzésre és ott is 12 sorozat van, gyakorlatilag szó szerint ugyanaz.
Én, ha csak így tudnám megoldani az edzéseket, akkor nem váltanék 4 naposra, hanem a felsőtest-alsótest-felsőtest módszert csinálnám
És ha mondjuk úgy oldanám meg, hogy ugye szerda és szombat az láb (combfeszítő, combhajlító, vádli)
A pénteki és vasárnapi felsőtest meg olyan lenne, hogy az egyik nyomó centrikus, míg a másik húzó centrikus?
Azaz mondjuk pénteken csinálok 9 sorozatot mellre, 9-et vállra, 6-ot tricepszre 3-at hátra, 3-at bicepszre
Vasárnap pedig 9 sorozat hátra, 6 bicepszre, 3 vállra, 3 mellre és 3 tricepszre?
Ez mindenképp jobb megoldás, ez is egy működőképes dolog lehet.
Programozd úgy az edzésed, hogy intenzív legyen, és regenerálódni is tudj.
A lábnapokra így különösen figyelj oda, mert egy szerdai kemény lábazás után nemhiszem, hogy fogsz tudni regenerálódni péntekre. Ilyen esetben én nem nagyon mennék RPE 8 felé.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!