Ez a fizikum tényleg nem naturál? Ennyire rossz lenne az elképzelésem, hogy mi érhető el?
Sziasztok!
Szembe jött velem egy kérdés itt, ahol az volt a lényeg, hogy egy ilyen fizikumot mennyi idő lenne elérni naturálon:
Szinte mindenki azt mondta, hogy ez nem naturál és lehetetlen, sokan még kokszal sem érnék el ezt.
Ez eléggé meglepett, mert én egy ilyen fizikumra teljesen azt hittem, hogy elérhető. Hasonló fizikumokat látok instagrammon, tiktokon naturál címszó alatt, akkor valószínűleg ők sem azok?
Kicsit szomorú vagyok, mert ezek szerint rettentő rossz testképet állítottam fel magamban, ami azért zavar, mert jelenleg is szálkásítok amiatt, hogy jobban nézzek ki. (170cm, 75kg) Mindig vannak ilyen ciklusok, mert egyszer kövérnek látom magam, egyszer pedig elégedett vagyok. Viszont egy ilyen képet látva, hogy ez elméletileg nem naturál, egyáltalán nincs okom "panaszra", de a közösségi média hatására olyan szinten felborult a testképem ezek szerint, hogy az valami hihetetlen..
Igen sajnos a közösségi média IS sokat tesz azért hogy sok testképzavaros és önbizalomhiányos legyen. (Főleg a fiatal korosztályt érinti)
A konditermekben is tapasztalható ez, hogy ugye aki "nagy" és "koxos forma" azt általában tisztelik. Emiatt szaporodott el itt is hogy a kezdők megkérdik, nem-e fogják-e őket kiröhögni ha a terembe lemennek először...
Sokan csak azért teszik fel a kidolgozott testüket a netre,és azért pózolgatnak, mert nekik is önbizalom hiányuk lehet, és várják a pozitív visszajelzést másoktól.. Egy pozitív dicséret rengeteg önbizalmat tud adni. De azért az építő jellegű kritika sem mindig rosszindulat.
Elég nagy baj hogy ott tart az emberiség lassan, hogy sokan már a tiszteletet testalkat és kinézet alapján adják meg.. Nagyon sok a nárcisztikus személyiségzavaros közöttük akik így gondolkodnak..
Amúgy teljesen mindegy szerintem milyen alkatod van,magadnak felelj meg ne másnak.
Ne nézegess folyton bodybuildereket,mert két egyforma genetika nincs! Te nem leszel olyan mint ő,és ő sem lesz olyan mint te!
A linkelt forma simán naturál. Az erezettség sokszor a genetikán is múlik. Nem feltétlenül használt cuccot az illető. Az jó ha van példaképed ami motiválhat, de azért ne ess túlzásba...
Szerintem ez még elérhető szint, de ehhez évek kellenek, jó edzésterv és jó étkezés.
Az a baj a social mediával hogy nem tükrözi a valóságot. A testépítő influencerek 90% a koxol, és a nagyrészük naturálnak tetteti magukat miközbe a mindenféle kiegészítőiket adják el.
De mégha valaki nem is koxol, akkor is tökéletes körülmények között készülnek a fotók. Pl edzés után felpumpálva, vagy jó megvilágítás, photoshop stb.
Vegyük példának a linkelt képet, impresszívnek tűnik(és egyébként egy nagyon szép eredmény), de nem tökéletes körülmények között sokkal átlagosabb kinézete lesz az illetőnek. Eresedés feleannyira lesz látható, kockák valszeg max épphogy láthatóak lesznek és összességében kevésbé lesz teltek az izmai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!