Elég vékony srác vagyok 60 kg stb hogyan tudnék tömeget növelni?
Nincs túl sok időm a munkám miatt többnyire otthol tudnék edzeni igazából 2 kérdésem lenne az első milyen gyakorlatokat érdemes csinálnom a gyors és hatékony siker eléréséhez?
A második kérdés ha tegyük fel 1 év alatt sikerül 5 kg izmot fel építenem és abba hagyom az edzést akkor az a 5 kg lemegy?
"milyen gyakorlatokat érdemes csinálnom a gyors és hatékony siker eléréséhez?"
Tehát szerinted van pár darab gyakorlat, amiket ha csinálsz, akkor az tömeget növel? A te kérdésedre sem lehet mást mondani, mint az összes többi tucat laikus kérdésre: progresszív túlterhelés, edzésprogramozás, kalóriaszámolás (esetedben kalóriatöbblet), makrotápanyagok, aktív/passzív regeneráció. Nézz utána ezeknek a fogalmaknak, és mindenre választ kapsz. Ja és nincs gyors siker. Ha ezt hiszed, akkor ez a sportág nem neked való.
"tegyük fel 1 év alatt sikerül 5 kg izmot fel építenem és abba hagyom az edzést akkor az a 5 kg lemegy?"
Nyilván. Nulla tudással egyetlen kezdő sem épít egyetlen év alatt 5 kiló száraz izomszövetet, csak elméletben, de tegyük fel, hogy te igen. A szervezeted miért tartaná fenn a folyamatos és progresszív terhelés következtében létrehozott izomtömeget, ha a folyamatos és progresszív terhelés már nem adott?
Tömeget növelni a tartós kalóriatöbblettel tudsz.
Gyors izomnövekedés naturálban nincs, aki ilyet ígér, az hazudik, aki ilyenekben hisz, az naív.
5 kg izom az igencsak a plafon, amit tudsz építeni 1 év alatt, de ahhoz konditermi edzés kell, nagyon jól összerakott étrend és elegendő pihenés. De ha eleve úgy kezded, hogy "nincs túl sok időm a munkám miatt", valljuk be arra az 5 kg izomra 1 év alatt, nagyon halványak az remények.
hagyjál már azzal, hogy nincs sok időd. 1 óra edzés is elég.
heti 2-3x lejárok kondiparkba, ugyanúgy fejlődök kevés szabadidő mellett.
Leginkább az a fontos, hogy oda kell figyelni a kajára.
Először is tegyünk valamit tisztába. Hány éves vagy és milyen magas?
Van egy olyan dolog, ami az emberrel megtörténik a 20-as évei során, amit úgy szokás nevezni, hogy "megemberesedik".
Én középiskolásban, 16-17 évesen 185 centi mellé voltam 70-72 kg. Úgy néztem ki, mint egy pálcikaember. Volt egy fejem, meg egy cérna test lefelé. 22-23 éves koromra átlagos/sportos alkattal (kosarazásból fakadóan) voltam kb. 10 kilóval nehezebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!