Igaz, hogy egy izomra akár 1 gyakorlat is elég lehet egy edzésen, még egy haladó számára is?
Én "vízszintesen" és "függőlegesen" is megdolgoztatom.
Mármint pl
fekvenyomás-tolodzkodas
Evezezes-huzodzkodas
Kapjon minden irányból ami természetes.
Nekem egy lábedzés:
bemelegítésnek ellipszis vagy lépcső, aztán guggolás, lábtoló, combfeszítő, combhajlító, vádli, csigán bokasúllyal hátrahúzás, tárogató-csukogató (ezeknek nem tudom, mi a rendes neve xd). Néha kitörés. Ezekből edzésenként max. 1 elem marad ki, ha épp ahhoz nincs kedvem.
Felsőtest mivel nő vagyok, nem releváns, én nem bontom szét az izomcsoportokat, heti 1 felsőtestedzésen az összes izomra csinálok gyakorlatot.
Ahogy első írta, évek óta ugyanezeket csinálom és nem nagyképűségből, de kva jó alakom van. A fejlődésnek szerintem az a titka, hogy emelni kell a súlyokat, bár én egy bizonyos szintnél megálltam, mert nem akarom, hogy tönkremenjenek az ízületeim.
3# Ez rengeteg, ha intenzíven edzel. Persze, maszatolni jó 7-8 gyakorlat.
Kérdező:
Ne gyakorlatokban gondolkozz, hanem mozgásmintákban.
Mell: nyomások, tárogatások
Hát: lehúzások, evezések
Kar: hajlítás, nyújtás
Láb: csípőhinta, guggoló mozdulat, stb
Fekvenyomással is lehet brutál jó mellizmokat építeni, meg 3 mellgyakorlattal is lehet zéró fejlődést felmutatni. Az effort számít, hogy mennyire intenzíven edzel, bukásig, vagy akár bukáshoz közel.
Idő hiányában szeretnék egyszerűsíteni, amennyire lehet, ezért kérdeztem.
Váltogatni kell a gyakorlatokat az oké, kérdés, elég-e pár havonta kiváltani egyet egy másikkal, vagy inkább 2-3 gyakorlatot csináljak egy izomra, aztán változtassak ezen valamennyit.
Ki mondta, hogy váltogatni kell a gyakorlatokat? Épp ez a lényeg, hogy nem..
Legyenek fix gyakorlataid, és azokban érj el progressziót. Annak mi értelme, ha havonta váltogatod a gyakorlataid? Hogy követed így a progressziót? Sehogy.
Mármint?
Egy lábtoló/guggolás/felhúzás/fekvenyomásnál nem nagyon fogod elérni azt a szintet, amikor már amiatt nem tudsz emelni a súlyokon, mert elérted a maximumodat..
Persze, egy izolációs gyakorlatnál még azt mondom rendben van, mert nem tudsz 40kgval oldalemelni, de az ilyen gyakorlatoknál nem is feltétlen kell a nagyobb súly. Összetett gyakorlatokban fejlődj (a fentebb írtak például), ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!