Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Erőemelés vagy testépítést...

Erőemelés vagy testépítést válasszam?

Figyelt kérdés

Nem tartom magam kezdőnek, több mint 4 éve edzek, ezt szeretnem leszögezni.

Sokan azt mondjak nekem hogy próbáljak már ki egy testépítő versenyt, mert minden adottsagom megvan hozza, izom forma, genetika, szárazság, stb. versenyzők is mondtak hogy szerintük lenne esélyem. Viszont az a helyzet hogy megismertem egy jo barátom által az eroemelest, de úgy hogy teljesen atvaltottam ilyesfajta edzésre. Es hat ebben is tehetséges vagyok, mások szerint is, es itt mar szerintem is. Van egy 610 kg-os totalom 83 kg-val. Indulni fogok majd hamarosan egy versenyen, csak itt nehezebb mert nem Magyarországon elek.

Az a helyzet hogy jo érzés relatíve erősnek lenni, de mindig elfog az az érzés hogy néztem ki jobban is valaha, es rossz hogy most nem úgy nézek ki. Viszont ha visszavaltanek arra az edzestervre ami régebben volt, akkor meg a nehéz súlyok hianyoznanak, egy nehéz súlyos guggolast vagy felhuzast semmi nem tud kiváltani.

Tudom azt hogy ilyen ez a natural sport hogy vagy ez vagy az, de akkor is. Lennie kell köztes útnak.

19 eves vagyok

2023. febr. 18. 01:31
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én nem látom, hogy az erőemelés bárkinek is jó lenne. Egyszerűen nem esztétikusak azok az emberek. És 19 évesen ez bizony számít.

A versenyzést meg engedd el.

2023. febr. 18. 12:40
 12/14 anonim ***** válasza:

Én is 19 éves vagyok.

Nekem nincsenek olyan jó adottságaim (túl széles a csípőm), viszont imádok edzeni, és megfordult már jópárszor a fejemben az, hogy később indulni szeretnék 1-2 versenyen.

Nem feltétlen versenyző szeretnék lenni, hanem szimplán érdekelne a tapasztalat, az egész felkészültség feelingje és hasonlók.

Viszont, naturálon nincs testépítés. Sajnos, vagy nem sajnos, de, ha versenyezni szeretnék, akkor előbb, vagy utóbb muszáj lesz szerekhez nyúlnom.

Pontosan ez az oka annak, ami miatt SOHA nem leszek 1 versenyen sem, mint versenyző.

Nekem nem éri meg a kockázat. Fiatal vagyok, és szinte biztos megbánnám később, ha most szerekhez nyúlnék. Ez nem egy olyan dolog, amit vissza tudsz fordítani.

A naturál versenyek meg nem naturál versenyek.

Legalábbis itthon nem, de még külföldön sem fordítanak sok figyelmet ilyenekre.

Ha van is ellenőrzés, akkor a versenyzők többsége úgy fogja időzíteni a kúráját, hogy a verseny idejére tiszta legyen.

Te viszont soha az életbe nem fogsz úgy kinézni, mint az, aki valaha tolt már valamit.

Naturál versenyeken tudod ki naturál? Talán az utolsó 2 helyezett.

Nekem is megfordult már a fejemben az erőemelés, viszont ahhoz muszáj rendbe tennem a guggolásom, mert csípő és boka mobilitás miatt vízszint közelében sem tudok menni.

Van bennem ilyen téren potenciál, a fekvenyomás maxom 5 hónap edzés után 110kg volt, 75kgos testsúllyal. + a környezetemben messze én vagyok a legerősebb mindenben, szóval látok ebben lehetőséget.

Ez még nálam a jövő zenéje, mert csak másfél éve edzek és rengeteget kell fejlődnöm.

A helyedben elengedném a versenyzést testépítés terén, mert naturálban teljesen felesleges szenvedned a semmiért. Nem véletlen az sem, hogy a naturál testépítésre még csak külföldön sem figyelnek fel, szóval még csak megélni sem fogsz ebből.

2023. febr. 18. 15:29
 13/14 sanya967 válasza:
én 17 vagyok de 785 a totálom 74 kilósan.....
2023. febr. 18. 22:49
 14/14 anonim ***** válasza:

Tényleg idegen emberektől kérdezed meg hogy milyen sportot válassz? Na én akkor megragandám az alkalmat és megkérdezném, hogy holnap a fekete vagy a kék alsógatyámat vegyem fel? Segítsetek! Mindkettő tetszik. A feketébe kisebbnek látszik, de azt jobban szeretik a lányok, a kékbe nagyobbnak, de az túl átlagos... Jajj nem tudok dönteni...

Nem beszólni akarok, de ne névtelen tizenéveseket kérdezgess ha komoly döntést kell hoznod...

2023. ápr. 25. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!