Mennyi lehet a testzsír százalékom?
2 héte kiírtam egy kérdést: https://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__testepites__121..
Ahol azt írták, hogy kb. 25% körül lehet a testzsírom.
Azóta már szálkásítok, sikerült is leadni a súlyomból.
Kíváncsi vagyok, mert enyhén látszódik a hasizom körvonala, illetve annyira "kövérnek" sem látszok, így kétlem, hogy 25%-on lennék.
Rosszul lett megtippelve a 2 héttel ezelőtti kérdésnél, vagy pedig sikerült ennyit fogynom, esetleg csak én látom azt hogy szálkásabb vagyok mint 2 héttel ezelőtt?
Egy netes kalkulátor szerint, ami magasságból, nyak méretből és derék méretből számítja ki a testzsírt, azt írja, hogy körülbelül 19% a testzsírom.
Ez igaz lehet?
A múltkor kitett képed rettenetesen előnytelen volt, testzsírszázalék szempontjából is. Úgy néztél ki rajta, mint egy debella állat (már bocsánat), aki hébe–hóba edzeget ugyan, de inkább csak a szeroidokat nyomatja, és beleborult a csávóba egy fél kamionnyi szarvasmarha–növekedési hormon is. Mesterséges, "felpumpált" izomzattal rendelkező, zsíros behemótnak tűntél rajta, és megkockáztatom, hogy még korban is minimum tíz évvel őregített téged az a kép. Mind a szögek, mind a beállítás rettenetes volt rajta.
A mostani viszont teljesen korrekt, és jól nézel ki rajta. 18% körül lehet a testzsírod, és teljesen esztétikus, izmos, és valamennyire szálkásnak mondható tested van. Csak így tovább, jól haladsz! :)
Felesleges tippelgetni és netes "kalkulátorokra" hivatkozni.
Jól érzed magad és jónak látod magad a tükörben? Ha igen akkor semmi gond..
Ha meg kíváncsi vagy, akkor inkább menj el egy testösszetétel mérésre. Ahol Inbody eszközzel dolgoznak. Ez kb 4-500 forint egy mérés. Pontos adatokat adnak az Inbody gépek, sportorvosok és sporttudományi karok is ezzel dolgoznak. Kimutat testvizet,testzsír és vázizom tömeget,viscerális zsírt is.
Az előző képen oldalról látszik, hogy van ott has bőven.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!