Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Melyik napokon a legfontosabb...

Melyik napokon a legfontosabb a kaja?

Figyelt kérdés

Tehát melyik étkezés a legfontosabb? Úgy vélem, hogy az edzés utáni vacsora a legfontosabb. Este szoktam edzeni. Ezért az edzés napokon a vacsora az fontos nagyon szerintem, meg az aznapi reggeli és ebéd, hogy legyen erő az edzéshez. Viszont mi van a pihenőnapokkal. Ott is ugyan úgy fontos a kalóriatöblet?

Szeretnék leadni pár kg zsírt edzés mellett, de nem tudom hogy hogyan kajáljak. Pihenő napokon kalóriadeficit. Edzés napokon meg súly megtartó kalória,.úgy beosztva hogy vacsora az bőséges legyen. Ez így működhet?

2023. febr. 5. 11:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
72%
Nem, ez így nem működhet, ugyanis a HETI összkalóriabevitel számít, nem egyik vagy másik kalóriabevitele. Ha te azt hiszed, hogy ha hétfőn, szerdán és szombaton kalóriadeficitben vagy, akkor azokon a napokon fogyni fogsz, de kedden, csütörtökön és vasárnap többletben vagy, akkor ott tömegelni fogsz, akkor nem igazán értetted meg a kalóriaszámolás alapjait. Élből hízás/fogyás nagyjából 2 hetets léptékben mérhető és detektálható reálisan. Ezért értelmetlen és komikus, amikor naturál hobbigyúrósok naponta (akár többször is) ráállnak a mérlegre, hogy mennyi izom jött fel rájuk tegnap óta. Semennyi, nem így működik a biológia. Ez olyan, mint amikor a klimaxos anyukák naponta négyszer megmérik magukat, hogy fogytak-e már reggel óta a 15 perces YouTube videóra való ugrálásnak hála.
2023. febr. 5. 11:37
 2/13 anonim ***** válasza:
38%
Legyél minden nap kb 300 kcalos deficitben. Ez azt jelenti praktikusan, hogy az edzésnapokon az edzés kalóriaégetésével többet ehetsz meg.
2023. febr. 5. 11:42
 3/13 A kérdező kommentje:

Értem. Köszi.

Yazio appban követem a kajálásomat. Havi átlag visszanézve, napi 400 as kalóriatöbletben vagyok átlagosan. Sajnos jobban zsírosodok mint amire számítottam. Lehet hogy szintentartásra kellene belőnöm?

2800 kalória nekem a súlymegtartás. És 3200 at eszek átlagba. Szinten tartó kalóriaval vagyis 2800 al is elvileg fejlődnék, és akkor talán távozna a zsírból?

2023. febr. 5. 11:50
 4/13 anonim ***** válasza:
66%

"Lehet hogy szintentartásra kellene belőnöm?"

Ha fogyni akarsz, akkor kalóriadeficit kell. Ettől függetlenül izomépítés szempontjából a szintentartó kalóriabevitel abszolút optimális, ha sikeresen be tudod lőni az aktuális szintentartó értéket.

2023. febr. 5. 12:11
 5/13 anonim ***** válasza:
89%
Na most akkor döntsd el, hogy hízni akarsz (ahhoz többlet kell), vagy zsírt leadni (ahhoz meg deficit). Ha napi 400as többletben vagy, nem kell csodálkozni, hogy hízol, és nem csak izom jön fel, hanem zsír is.
2023. febr. 5. 12:12
 6/13 anonim ***** válasza:
25%

Egyenes az utad az evészavar felé, ha egyik nap deficitet akarsz, a másik nap meg nem..

Fogyásnál: -300-as deficit

Hízásnál: Szintentartásnyi kalória lenne a legjobb, de mivel nem tudja senki sem belőni pontosan a szintentartásnyi kalóriáját, ezért kell a +200-zas többlet. A többlet miatt nem fogsz jobban izmot építeni, a többlet azért kell, hogy megbizonyosodj arról, hogy biztosan nem leszel deficitben.

2023. febr. 5. 14:07
 7/13 anonim ***** válasza:
45%

"Fogyásnál: -300-as deficit"

Pont esélyed nincs azt a 300 kalóriás deficitet detektálni, úgyhogy a hatékony, de még tartható, komfortos és egészséges kalóriadeficit ajánlott mértéke nagyjából 500-600 kcal mínusz.

"Hízásnál: Szintentartásnyi kalória lenne a legjobb, de mivel nem tudja senki sem belőni pontosan a szintentartásnyi kalóriáját, ezért kell a +200-zas többlet."

Annyira vicces, hogy hónapok óta mondom, hogy a kalóriatöbblet nem kötelező hipertrófikus szempontból, teljesen optimális a szintentartó bevitel is, de valamelyik DietGainz videóban elhangzott, hogy a többlet a legoptimálisabb, és azután minden gyúrós kontextus nélkül elkezdte ezt az általánosítást propagálni. Most valamelyik nap ezt a blődséget DietGainz Sanyi pontosította, azóta mindenki ezt a dumát nyomja. Jó lenne, ha nem fitnesz YouTuberek mondanák meg nektek, hogy mit gondoljatok az edzéselméletről és a sporttáplálkozásról, hanem magatoktól felmennétek a PubMedre, és elkezdenétek olvasgatni, hogy legyen saját tudásotok is.

2023. febr. 5. 14:34
 8/13 anonim ***** válasza:
21%

7#

Nem tudom, miért kell általonosítani. :D PubMedről tájékozódom én is, az elméleti tudásom nagyrészt onnan van, DietGainz és hasonló személyeket is követek, miért olyan nagy probléma ez? Kit kövessek? Németh Bálint ifbbpro testépítőt, aki 5 részre osztja a vállat? Füzessy Tibort, aki szerint lehet csúcsosítani a bicepszet? Ez legyen a legnagyobb problémád az életben..

A 300-as deficitet a kaja részre értettem, mellé jön az edzés, és máris ott van, hogy 500-600-zas deficited lesz.

2023. febr. 5. 14:39
 9/13 anonim ***** válasza:
71%

"Kit kövessek?"

Gondolkodás nélkül egyiket se. Se Németh Bálintot, se Füzessy Tibit, se DietGainz Sanyit.

"PubMedről tájékozódom én is"

Ezt a 300 kalóriás deficitet melyik PubMed közleményben olvastad? Be tudod linkelni?

2023. febr. 5. 14:41
 10/13 anonim ***** válasza:
73%

"300-as deficitet a kaja részre értettem, mellé jön az edzés, és máris ott van, hogy 500-600-zas deficited lesz"

igen? és ez biztos? hogyhogy nem több? vagy hogyhogy nem kevesebb? pont az a baj a mozgás által elégett kaloriával hogy csak megbecsülni lehet kiszámíthatatlanul. pontosan megmondani esélyed nincs. ezért kell az étrendi kalóriabevitelt úgy alakítani hogy deficitben legyél. igaza van a 6-osnak egy 500 kcalás deficit a működőképes.

2023. febr. 5. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!