Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mellhez húzás vagy nyak mögé?

Mellhez húzás vagy nyak mögé?

Figyelt kérdés
Sok helyen olvastam, hogy a nyak mögé lehúzás nem jó, csigás gépen. Viszont sokan csinálják úgy. Mi az indoka, miért nem jó? Melyiket javasoljátok inkább? Egyenes tórzsel nyak mögé, vagy döntött törzsel mellhez? Én eddig nyak mögé húztam mindig, viszont tegnap kipróbáltam mellhez húzva, és sokkal jobban érzem most az izomlázat a hátamon, hogy oda ment a terhelés ahova a gép rajzain is látható, hogy melyik izmot dolgozza meg.
2023. jan. 6. 13:01
 1/2 anonim ***** válasza:
85%

A testépítés sosem vagy-vagy kérdés. A nyak mögé húzás anatómiailag tényleg nem jó gyakorlat, ugyanis normális súlyokat használva nagyon könnyen kárt tesz a vállizületben és a rotátorköpenyben.

Amúgy azt még most tanuld meg, hogy az izomérzet és az izomláz nem fokmérője a hatékonyságnak. Bele tudok nyomni fekve a 130 kilóba úgy 3x5 ismétlést, hogy semmi izomláz nem keletkezik se a mellemben, se a tricepszemben. Bezzeg ha most gyorsan megcsinálok egyszerre 40 darab fekvőtámaszt, akkor utána úgy be lesz durranva a mellem és a trinyóm, mint az állat. Akkor ezek szerint 130 kilós nyomások helyett itthon kéne fekvőzgetnem, hogy izmos legyek? Nyilván nem, az izomláz semmit nem ad hozzá a fejlődéshez, sőt az izomláz haladó szinten kifejezetten hátrányos a teljesítményedre nézve. Az izomláz sokszor inkább rossz jel, mint jó. Kezdőként egyébként is bármilyen újfajta terheléstől izomlázad lesz.

Ja és ne az alapján tájékozódj gyakorlatokról, mozgásmintákról, anatómiáról, hogy mi van a gépekre matricázva.

2023. jan. 6. 13:18
 2/2 anonim ***** válasza:
2023. jan. 6. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!